Antena Căutare

Legea pneurilor de iarna, lamurita: Amenda, chiar si vara!

Ministerul Transporturilor a facut noi precizari si a lamurit, in sfarsit, problema anvelopelor de iarna. Cu trei zile inainte de intrarea legii in vigoare, autoritatile au anuntat ca puteti fi amendat si vara daca, de exemplu, va prinde ninsoarea nepregatiti prin munti, legea neprevazand nici o data fixa pentru montarea "bocancilor". Cum actul normativ intra insa in vigoare de la 1 noiembrie, politistii pregatesc deja filtrele, mai ales ca amenzile se ridica la 8.000 de lei.

Dilema oricarui sofer in aceasta perioada este ce anvelope sa aleaga - second hand sau noi. Alese la voia intamplarii, anvelopele second hand sunt foarte periculoase.

Garantia unei anvelope este, teoretic, de cinci ani. Cum putem afla data fabricatiei? Pe lateralul fiecarei anvelope se gaseste inscrisul DOT urmat de patru cifre. Acestea reprezinta saptamana si anul fabricatiei.

Verificati neaparat si inaltimea profilului. Recomandat este sa fie de cel putin patru milimetri. Veti fi amendat daca profilul este mai mic de 1.6 milimetri.

Legea se va aplica atata timp cat afara este zapada. Indiferent de anotimp. Amenzile mari, de pana la 8.000 de lei, i-au speriat pe soferi.

Cine are bani, ii da acum pe cauciucuri noi. Scumpe dar bune, se lauda comerciantii.

Testele firmelor producatoare arata ca o anvelopa adaptata conditiilor de drum poate face diferenta intre viata si moarte.

Asadar calculati bine, analizati atent piata si luati decizia corecta. La mijloc este nu doar bugetul dumneavoastra, ci si viata!

Facelift pentru Audi A4... Winter Driving Experience inclusiv in... Africa de Sud...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x