Antena Căutare

Gata! Mașinile cu volan pe dreapta, interzise în România. Anunț oficial despre cele aflate în circulație

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România, este decizia oficială, ce urmează a fi publicată în Monitorul Oficial, anunțată de Registrul Auto Român.

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România, este decizia oficială, ce urmează a fi publicată în Monitorul Oficial, anunțată de Registrul Auto Român.

"Maşinile cu volanul pe dreapta aduse din afara spaţiului UE nu vor mai putea fi omologate în România", a confirmat, pentru Business Magazin, Roxana Dima, ofiţer de presă al Registrului Auto Român (RAR). "E o chestiune de câteva zile, până ce modificările vor fi publicate în Monitorul Oficial", a transmis ea.

În cazul maşinilor deja omologate şi aflate în circulaţie, acestea pot fi în continuare conduse până la momentul în care proprietarul vrea să modifice anumite elemente care necesită reomologarea - aşa cum ar fi motorul sau culoarea maşinii. Pentru a înregistra o astfel de schimbare, cel care deţine maşina va trebui să mute şi volanul de pe dreapta pe stânga, mai scrie sursa citată. Anul trecut, în România erau aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta.

Astfel, românii care își cumpără mașini din Marea Britanie, Malta sau Cipru, acolo unde se circulă pe partea stângă a drumului, vor fi nevoiți să o omologheze conform regulilor legislației rutiere românești. Mai exact, să-i mute volanul si pedalele, operațiunile fiind extrem de costisitoare.

Cauza acestei decizii este numărul mare al accidentelor cu victime in care au fost implicate aceste autovehicule.

„Marea Britanie este membră UE, nu avem voie să impunem restricţii, guvernul polonez a impus anumite reguli şi s-a trezit cu o procedură de infrigiment. În România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. După ce Marea Britanie va ieşi din UE, se poate discuta de impunerea unor restricţii”, spunea, în trecut, șeful Registriului Auto Român, într-un interviu acordat Capital.

Anunţ despre autostrăzile din România. Ce se întâmplă cu şoselele de mare viteză: Este un nou record!... ATENȚIE, șoferi! Ministrul mediului vorbeşte despre noua taxă auto. Vor fi penalizate mașinile care poluează...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x