Antena Căutare

E scump sa fii eco! Masinile electrice au preturi duble fata de masinile normale

Suntem prea saraci ca sa protejam mediul inconjurator. O spun chiar producatorii de masini eco. Masinile electrice au preturi duble fata de masinile normale si nici nu prea ai unde sa le incarci. Abia prin 2025 ne vom obisnui sa vedem si la noi pe strazi autovehicule verzi.

Nu scoate nici un sunet si ai spune ca nici macar nu are motorul pornit. De fapt, este una dintre masinile electrice disponibile in Romania. Arata bine, dar costa cat un apartament, undeva la 45.000 de euro cu TVA.

Si nu este singurul exemplu de acest fel din Romania. Masinile electrice vandute la noi au preturi care variaza intre 35.000 de euro si chiar 100.000 de euro.

Nu doar pretul este o problema. In Romania gasesti cu foarte mare greutate locuri unde sa-ti incarci masina electrica. Mai ales daca nu stai la casa sau la parterul blocului. Singura solutie ar fi statiile de incarcare. O astfel de statie are costuri variabile in functie de locul in care se instaleaza. Pretul ei este intre 500 si 2.500 de euro.

La un calcul scurt, pentru o incarcare a unei masini electrice, care sa te tina circa 100 de kilometri, trebuie sa platesti aproximativ 5 lei.

Masinile electrice sunt inca un vis frumos pentru romanii cu venituri medii. O solutie ar putea fi Greeny, un triciclu electric, care in productie de serie ar putea costa circa o mie de euro.

O alta solutie este sa-si faci singur masina electrica. Isi trebuie totusi timp, nervi si ceva cunostinte de inginerie.

Viitorul este inca sumbru pentru masinile prietenoase cu mediul. Studiile arata ca masinile electrice vor ajunge pe strazile marilor orase ale Europei abia din 2025.

Resuscitarea legendarului "Ur quattro", abandonata: Audi Quattro concept nu a primit unda verde... Fiat vrea sa preia Opel gratis de la General Motors...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x