Antena Căutare

Moody's a retrogradat ratingul PSA Peugeot-Citroen la nivelul Ba1, categoria "junk"

La numai o zi dupa anuntul aliantei GM-PSA Peugeot-Citroen, Moody's a retrogradat ratingul PSA, al doilea mare producator auto din Europa, de la "Baa3" la nivelul "Ba1" din categoria "junk", nerecomandata pentru investitii, iar perspectiva este negativa. Prin urmare, actiunile Peugeot, care a anuntat miercuri o alianta strategica cu General Motors, au scazut cu pana la 7,7%.

"Rezultatele Peugeot din 2011 au fost cu mult sub asteptarile Moody's", au apreciat analistii, iar retrogradarea include si dificultatile companiei de a-si imbunatati situatia financiara pe termen scurt si mediu, dupa problemele de anul trecut.

Divizia auto a Peugeot a consemnat in al doilea semestru al anului trecut pierderi de 497 milioane euro. Pe ansamblul anului trecut, profitul net al Peugeot a scazut cu 48%, la 588 milioane de euro.

Peugeot a declarat ca decizia Moody's este rezultatul evalurarii profitabilitatii grupului si nu are legatura cu acordul de miercuri cu General Motors.

Un Bentley din 1929, cea mai scumpa masina din Marea Britanie!... Fiat-Chrysler isi cauta partener de viata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x