Antena Căutare

Mostenitorii Renault contesta in justitie nationalizarea companiei din 1945

Mostenitorii lui Louis Renault, fondatorul grupului auto care controleaza Dacia, nu au avut succes in primul proces in care incercau sa obtina despagubiri pentru nationalizarea companiei dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, potrivit New York Times.

Judecatorii de la Tribunal de Grande Instance de Paris au decis ca nu au jurisdictie in aceasta cauza, recomandand reclamantilor sa se adreseze unei instante administrative, a declarat Louis-Marie de Roux, avocatul care reprezinta familia Renault.

"A fost o decizie de procedura. Este foarte posibil ca familia sa conteste hotararea intr-o curte de apel in urmatoarele saptamani", a afirmat aceasta.

Louis Renault a fost unul dintre cei mai importanti industriasi europeni in prima parte a secolului, compania sa devenind rapid una dintre cele mai mai din Europa datorita tehnicii preluate de la Henry Ford.

Uzinele Renault au aprovizionat insa Wehrmacht-ul in cel de-al doilea Razboi Mondial, compania fiind sanctionata in 1945 cu nationalizarea pentru colaborationism. Louis Renault a fost inchis in 1944 pentru colaborationism si a murit in acelasi an, in inchisoare.

Mostenitorii fondatorului Renault sustin ca predecesorul lor nu a avut de ales, fiind fortat de circumstante sa colaboreze cu germanii, iar efortul lor in justitie se bazeaza pe o lege introdusa in 2010 care permite populatiei sa conteste constitutionalitatea masurilor guvernului.

Reclamantii afirma ca doresc mai degraba reabilitarea numelui Renault, si nu castigul financiar, insa avocatii lor considera ca ar putea castiga despagubiri de peste 100 milioane euro.

Sursa: Fin.ro

NAIAS 2012 - Chevrolet Code 130R si Tru 140S arunca pisica... Porsche dezvaluie modelul Boxster...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x