Antena Căutare

Truc ilegal! Ce au ajuns să facă șoferii români pentru un loc de parcare

În marile oraşe, parcatul maşinii este o provocare şi, totodată, un test al răbdării pentru şoferi! Să nu mai vorbim de centru, unde spaţiile sunt puţine şi contracost. Scutite de plată sunt persoanele cu handicap, pentru care se emite o legitimaţie doveditoare pentru parcarea gratuită, iar unii șoferi profită din plin!

Truc ilegal! Ce au ajuns să facă șoferii români pentru un loc de parcare
Ce au ajuns să facă șoferii pentru un loc de parcare

În Arad, însă, această facilitate a dat idei unor şoferi, care au reuşit să-şi procure carduri cu ajutorul rudelor care au astfel de probleme. Singurii care s-au sesizat au fost chiar cei care chiar aveau nevoie de respectivele locuri de parcare. Autorităţile se declară legate la mâini.

Bulevardul Revoluţiei din Arad. O arteră principală din oraş şi cât e ea de lungă, aproape tot pe atât e sufocată de autoturismele parcate. E drept, oamenii au treabă în zonă.

Acolo se află instituţii publice, cum ar fi Primăria, dar şi sediul unei universităţi sau teatrul. Astfel că parcarea este contracost: 2 lei pe oră. Locul este gratuit doar pentru persoanele cu handicap, care se plâng, însă, că nu beneficiază de această facilitate.

Majoritatea maşinilor parcate aici au pusă la vedere pe bord o legitimaţie de handicap deţinută, mai mult sau mai puţin, pe drept. Chiar cei în cauză sunt singurii care au sesizat de această problemă. Autorităţile spun, însă, că e o acţiune pe care nu o pot controla.

Cifrele, însă, dau de bănuit. Doar în ultimii șase ani s-au eliberat aproape 4800 de astfel de legitimaţii în baza mai multor documente, printre care şi certificatul de handicap emis de o comisie medicală.

Însă, cererile pentru aceste legitimaţii rămân în creştere. Până atunci, autorităţile au redus costul abonamentelor de parcare, în speranţa că vor aduna mai mulţi bani la buget, dar fără succes deocamdată.

Maşini cu acte false sau cu probleme majore ajung periodic pe site-urile de vânzări din ţară. Inspectorii antifraudă au ... Fiat Chrysler a prezentat la Milano versiunea electrică a maşinii de oraş Fiat 500, sfidând temerile provocate de corona...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x