Antena Căutare

Controverse pe noile reguli din Codul Rutier. Șoferii scapă de suspendarea permisului de conducere

Românii mor pe şosele, iar parlamentarii se gândesc cum să le dea mai multe drepturi celor care încalcă regulile. O prevedere controversată, adoptată de Comisia Juridică, presupune ca soferii sa ramana fără permis de conducere in momentul in care vor aduna 45 de puncte de penalizare, adica de trei ori mai mult decat in prezent.

Românii mor pe şosele, iar parlamentarii se gândesc cum să le dea mai multe drepturi celor care încalcă regulile. O prevedere controversată, adoptată de Comisia Juridică, presupune ca șoferii să rămână fără permis de conducere în momentul în care vor aduna 45 de puncte de penalizare, adica de trei ori mai mult decât în prezent.

Astfel, șoferii scapă de suspendarea permisului de conducere după ce strâng cele 15 puncte de penalizare, așa cum prevedea Codul Rutier, înainte de propunerea înaintată de autorități.

Desi s-au iscat nenumarate controverse, propunerea este sustinuta de un numar important de parlamentari PSD.

Potrivit Antena3, propunerea ca permisul să fie suspendat de trei ori mai greu aparţine chiar ministrului Transporturilor, Lucian Şova, şi este susţinut de parlamentarii PSD. Explicaţia: proiectul îi vizează în special pe şoferii profesionişti, care petrec mai mult timp în trafic şi sunt mai expuşi sancţiunilor.

Veste bună pentru șoferi! CASCO și RCA mai ieftine! Cum se va calcula de acum înainte prețul asigurărilor... Lovitură pentru șoferi! Radarele în mașinile de poliție neinscripționate sunt, din nou, legale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x