Antena Căutare

Pedepse extrem de dure pentru șoferii care urcă băuți la volan! Ce sancțiuni fără precedent urmează să primească conducătorii auto imprudenți

Românii care se urcă beţi la volan ar putea rămâne fără permis cel puţin un an! Este propunerea poliţiştilor, după ce 65 de români au murit anul acesta în accidente produse de şoferi băuţi.

Românii care se urcă beţi la volan ar putea rămâne fără permis cel puţin un an! Este propunerea poliţiştilor, după ce 65 de români au murit anul acesta în accidente produse de şoferi băuţi.

,,Suntem pe primul loc în Europa la numărul victimelor de pe şosele. Şi doar măsurile extreme ne-ar putea salva", spun autorităţile, în timp ce mulţi şoferi îşi găsesc zilnic scuze pentru a conduce după câteva pahare.

Experţii europeni propun soluţii dure. Un an fără permis şi amenzi mai mari - sunt măsuri care au funcţionat în ţări precum Danemarca sau Slovenia.

Astfel, șoferii ar putea primi 1.200 de euro sancţiune şi 18 puncte amendă ceea ce înseamnă că vei avea automat suspendat permisul şi trebuie să treci un examen medical şi, bineînţeles, un judecător decide ce program de reabilitare trebuie să urmezi. Aceste măsuri ar putea salva vieţi pe şosele.

În 2018, alcoolul la volan a dus la cele mai multe accidente rutiere grave din ultimii 10 ani.

Şoferii băuţi au produs 317 accidente în care 65 de oameni au murit, iar alte câteva sute au fost răniţi grav. Totodată, poliţiştii au aplicat peste 11.000 de contravenţii şi au constatat 7.500 de infracţiuni.
O altă măsură care ar putea fi introdusă în România chiar de anul viitor este instalarea dispozitivelor care opresc motorul când detectează alcool în aer, în maşină, în cazul şoferilor prinşi băuţi la volan. O astfel de propunere legistlativă a fost depusă deja la Senat

Atenție, șoferi! Programul Rabla, informații de ultimă oră! Decizia a fost luată... Șoferii români, în pericol! Avertismentul autorităților pentru perioada următoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x