Antena Căutare

Porsche 918, oficial de vanzare de la... 625.000€

Din 2004 - de cand am vazut Carrera GT - si pana acum, putem spune ca a trecut ceva timp. Suficient cat baietii de la Stuttgart sa ne pregateasca un nou supercar, succesor direct al celui mentionat anterior. Prin urmare, 918 Sypder (c-asa-l cheama pe numele mic) va fi disponibil la vanzare incepand de saptamana viitoare, debutul productiei fiind anuntat pentru septembrie 2013. Primul client isi va primi masina prin noiembrie.

Modelul de productie va avea o caroserie monococa din plastic, ranforsat cu fibra de carbon, care ascunde sub frumusetea ei noua tehnologie eco de la Porsche. Motorul de V8 de 4 litri si 500 CP va fi acompaniat de alte doua motoare (electrice, de data aceasta), care vor plusa puterea maxima la 718 caiuti verzi. De ei va trage cutia in sapte trepte PDK, care se va asigura ca nu se face risipa.

Si judecand dupa cifre, "risipa" nu pare decat sa fie un cuvant foarte nepotrivit in cazul acesta. 0-100 km/h in 3,2 secunde, si o viteza maxima de peste 320 km/h. Si nu e doar o masina-torpila.

Oficialii de la Porsche au afirmat ca pentru un tur de Nurburgring nu are nevoie de mai mult de 7 minute si 30 de secunde (cu doua mai putin decat Carrera GT). Daca-l folosesti doar pe modul electric, va ajunge in liniste pana la 151 km/h.

Dar partea buna inca nu ai aflat-o: consumul va fi de doar 3,01 litri pentru fiecare 100 de kilometri. Iar emisiile de carbon nu vor depasi 70g/km de CO2.

Tot articolul, in Top Gear

Test comparativ: BMW X1 vs. Infiniti EX... GALERIE FOTO! Divas’ Rally - Raliul anti-retro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x