Antena Căutare

Pregătește-ți mașina de vară în 5 pași simpli

Mult asteptatul sezon cald este, in sfarsit, aproape, iar pregatirile sunt pe ultima suta de metri.

Pregateste-te de concediu, insa nu uita sa verifici si dotarile masinii tale inainte de a pleca la drum. Te vei putea bucura, astfel, de o vacanta fericita alaturi de cei dragi pe plaiurile autohtone sau calatorind pe drumurile europene din afara tarii.

Urmareste noutatile in domeniu pentru a te asigura ca masina ta beneficiaza de produse excelente, atat la interior, cu o curatare completa, cat si la exterior, montand cele mai bune anvelope, ce ii prelungesc autoturismului durata de viata. In acest mod, tot confortul tau este asigurat de buna functionare a intregii masini pe tot parcursul verii. Drumurile solicitante sau temperaturile extreme care se anunta pot fi principalele cauze ale defectiunilor neasteptate.

Iata, deci, cum sa iti pregatesti masina pentru vara in 5 pasi simpli, ca sa eviti orice neplacere in concediu:

1. Esti pregatit sa strabati drumurile lungi in aceasta vara? Buna dispozitie de concediu trebuie completata de dotarea masinii cu cele mai bune cauciucuri pentru vara de la Anvelope-Oferte, ca sa te asiguri ca nimic nu va intrerupe excursiile tale alaturi de familie. Aceste tipuri de cauciucuri au fost concepute special pentru a face fata temperaturilor ridicate de la nivelul asfaltului, dar si pentru a rezista pe drumurile denivelate, cu o aderenta adaptata stilului de mers in timpul sezonului cald.

2. Pentru a face fata cu succes caldurii, trebuie sa verifici sistemul de aer conditionat inainte de inceperea verii. Curatarea si igienizarea acestuia sunt absolut necesare, daca nu iti doresti sa fii luat prin surprindere de valurile de caldura in vacanta. Mecanicii auto pot verifica si curata intreg sistemul rapid, insa este de preferat sa te pregatesti din timp pentru plecari.

Pregătește-ți mașina de vară în 5 pași simpli

3. Surprize neplacute pot aparea si din cauza bateriei. Dupa o iarna cu temperaturi scazute, durata de viata a bateriei auto poate fi afectata fara sa constientizezi acest lucru. Ca sa fii sigur, verifica starea ei inainte de perioada concediilor si inlocuiteste-o daca este cazul. Poti, chiar, cumpara o baterie de rezerva, pe care sa o ai mereu in masina.

4. Daca vrei sa conduci linistit vara aceasta, nu uita sa verifici franele si placutele. Acestea se degradeaza foarte repede pe timpul iernii din cauza conditiilor de condus, insa pot fi schimbare imediat cu venirea sezonului cald si inlocuirea anvelopelor cu unele noi, ca sa te asiguri ca nu vor ceda in momente delicate.

5. O revizie profesionala a masinii, care iti pregateste autoturismul de vara, nu poate fi completa fara o curatare in amanunt si o ceruire a exteriorului. Murdaria stransa in timpul sezonului rece, precum si erodarea caroseriei trebuie refacute, iar inceputul verii nu poate fi un moment mai potrivit pentru a face acest lucru. Profita de caldura si curata masina la interior si exterior, folosind produse de calitate, recomandate de specialisti.

Pregătește-ți mașina de vară în 5 pași simpli

Abia dupa ce ti-ai pus la punct masina poti spune ca esti pregatit, cu adevarat, sa pleci in concediu. Bucura-te de vara urmand aceste sfaturi simple si practice, care sa te scuteasca de griji in urmatoarele luni.

Atenţie mare, şoferi, nu e glumă! Schimbare importantă în CODUL RUTIER: Ce veţi păţi dacă nu vă plătiţi amenzile rutiere... Lovitură pentru românii care au mașinile înmatriculate în București!!! Riscă sancțiuni mari!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x