Antena Căutare

"RABLA", reloaded: Incepe a doua sesiune 2012, cu 15.000 de tichete

Programul de reinnoire a parcului auto, botezat "Rabla", continua. Miercuri, 8 august, ia startul cea de-a doua faza pentru persoanele fizice din 2012. Cuantumul primei pentru masinile mai vechi de 10 ani casate este tot de 3.800 de lei, iar bugetul alocat de Administratia Fondului pentru Mediu este de 57 de milioane de lei, suficient pentru scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme. De asemenea, pentru achizitionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult trei tichete valorice.

Cele 15.000 de tichete vor fi repartizate incepand de miercuri catre colectori, iar persoanele fizice care detin masini mai vechi de zece ani se pot dresa firmelor colectoare, incepand cu aceeasi data, in vederea casarii acestor autoturisme, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului si Padurilor.

Prin Programul Rabla au fost casate in 2012 un numar de 25.964 de autoturisme mai vechi de 10 ani. In cadrul primei sesiuni a programului au fost achizitionate 8.006 masini, dintre care 3.661 de productie autohtona.

Ce pasi trebuie facuti pentru casare

Romanii care au masini mai vechi de zece ani pe care doresc sa le duca la casat in schimbul voucherelor valorice pentru programul "Rabla" pot merge la REMAT-uri pentru a le valorifica. Conform reglementarilor, proprietarii de masini mai vechi de zece ani, dar obligatoriu in stare de functionare trebuie sa mearga la REMAT-uri cu actele de proprietate si cu documentele de la politie din care sa rezulte radierea lor din circulatie. In baza acestor documente, masina veche este casata, in schimbul ei proprietarul primind un tichet cu valoarea de 3.800 de lei. Proprietarii de tichete fie le pot folosi la cumpararea unei masini noi, fie le pot vinde pe piata libera.

Iata cum arata viitorul taxi londonez: se numeste Nisssan NV200 si va fi electric... Test TopGear: Ford Focus 1.0 EcoBoost...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x