Antena Căutare

Programul Rabla. Modificări în ceea ce privește radiera mașinilor vechi

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (DRPCIV) anunţă că radierea maşinilor înscrise în Programul Rabla de înnoire a parcului auto naţional va fi făcută din oficiu şi apoi trimisă titularului la adresa de domiciliu.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (DRPCIV), operaţiunea de radiere din circulaţie a unui vehicul uzat, participant în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional Rabla, va fi efectuată din oficiu, în conformitate cu prevederile articolului 17 alineatul (5) litera a) din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor care a efectuat înmatricularea acestuia, în baza transmiterii către această instituţie a certificatului de distrugere, în format electronic, de către operatorul economic autorizat care a emis acest document.

"Dovada radierii din circulaţie a unui vehicul aflat în situaţia anterior menţionată va fi transmisă, de îndată, titularului înmatriculării, la ultima adresă de domiciliu existentă în Registrul Naţional de Evidenţă a Permiselor de Conducere şi a Vehiculelor Înmatriculate”, se arată în comunicat.

Finalitatea acestui demers, mai arată DRPCIV, "va fi reprezentată de efectuarea operaţiunii de radiere din circulaţie a vehiculelor fără a mai fi necesară prezentarea, de către proprietari, la ghişeele Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, a documentelor prevăzute de articolului 25 al OMAI 1501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, cu respectarea termenelor stabilite în legislaţia aplicabilă Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional”.

CNAIR: Valabilitatea rovinietei nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă... Parchetul General: Dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere, prelungite din oficiu; şofe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x