Antena Căutare

Un val de aer polar aduce ninsori în România. Șoferii riscă amenzi drastice dacă nu-și schimbă anvelopele

Zilele frumoase de toamnă se apropie de final. De miercuri, un val de frig şi precipitaţii loveşte România. Temperaturile scad şi cu 10 grade în toată ţara, iar în zonele înalte de munte va ninge.

Valul de frig care se va instala i-a determinat pe mulţi şoferi să meargă la service, pentru a schimba anvelopele de vară cu cele de iarnă.

Şoferii care nu se lasă schimbarea cauciucurilor pe ultima sută de metri au doar de câştigat. În primul rând scapă de cozile infernale care apar după instalarea sezonului rece. Pentru mecanici înseamnă multă muncă, dar şi profituri rotunjite.

”Din ce văd în ultimii ani, din a doua perioadă a lunii octombrie, cât şi începutul lui noiembrie începem să ne aglomerăm foarte tare.”, Dan Colac, administrator vulcanizare.

Un schimb de anvelope durează câteva zeci de minute şi costă între 60 şi 200 de lei. În unele cazuri, în cost intră şi echilibrarea roţilor.

În Neamţ, multe vulcanizări sunt închise duminica. Aşa că, unii şoferi se încumetă să îşi înlocuiască singuri anvelopele de vară cu cele de iarnă.

Cei care circulă pe şosele cu maşinile neechipate de iarnă riscă amenzi între 1.300 şi 2.900 lei. Pe lângă amendă, poliţia reţine şi certificatul de înmatriculare al maşinii.

Pentru sezonul rece, drumarii din zona Moldovei sunt pregătiţi cu material antiderapant şi utilaje. Sunt singurii din ţară care dispun de o autoşenilată dotată cu camera de termoviziune pentru salvarea de vieţi omeneşti din mijlocul zăpezilor.

Un val de aer polar vine din nordul continentului şi ajunge în ţara noastră miercuri. Temperaturile vor scădea şi cu 10 grade în toată ţara. De la cele 23 de grade Celsius, maxima de mâine, mercurul în termometre se părbuşeşte în doua două zile până la 6 în unele zone. La munte, în special la altitudini mari, va ninge.

Imaginile care au stârnit revoltă pe internet! Un vlogger celebru a pus un copil de 10 ani să îi conducă bolidul de 450 ... Poliția Română dă startul amenzilor pentru lipsa anvelopelor de iarnă. De când sunt obligatorii cauciucurile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x