Antena Căutare

Scandal pe piața auto! Ford România se retrage din Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile

Ford România a anunțat că se retrage din APIA, pe fondul unor nemulțumiri legate de modul în care organizația a tratat aspectele semnalate de constructorul de mașini.

Constructorul auto Ford România a anunţat vineri că se retrage din Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) începând cu data de 1 aprilie.

“Raţiunea esenţială pentru care am decis părăsirea organizaţiei APIA ţine de nevoia unei abordări unitare şi fundamentate a problematicilor cu care industria auto se confruntă, astfel că anumite aspecte semnalate de către noi de-a lungul anilor nu au fost gestionate cu nivelul de prioritate impus în mod obiectiv de importanţa fiecărui subiect în parte. Cu toate acestea, ne dorim să rămânem în dialog şi salutăm pe această cale deschiderea pe care APIA a manifestat-o pentru a institui un dialog constructiv cu celelalte asociaţii de profil”, a declarat Cristian Prichea, director general Ford România NSC.

Această decizie va produce efecte începând cu data de 1 aprilie 2020, precizează compania.

Citește și: Activitatea Ford România din 2009 până astăzi. Fabrica de la Craiova, un succes în industria auto internațională

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Michigan, SUA. Compania proiectează, produce, promovează şi asigură service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane, SUV-uri şi autovehicule electrice Ford, precum şi autovehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company.

Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în toată lumea. Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903, acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a început în 1911.

Ford Europa produce, vinde şi oferă service pentru vehicule sub marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 46.000 de angajaţi la facilităţile proprii.

În plus faţă de Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relaţii cu Clienţii şi 19 de facilităţi de producţie (12 deţinute integral sau asocieri în participaţiune consolidate şi şapte asocieri în participaţiune neconsolidate).

Parchetul General: Dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere, prelungite din oficiu; şofe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x