Căutare Live

Lovitură cruntă pentru români! Se anunță scumpiri! Benzina și motorina vor atinge recorduri istorice

Ne aşteptă o iarnă scumpă, fie că vorbim de mâncare, facturi sau carburanţi. Benzina şi motorina vor atinge noi recorduri istorice.

Ne aşteptă o iarnă scumpă, fie că vorbim de mâncare, facturi sau carburanţi. Benzina şi motorina vor atinge noi recorduri istorice. Deja plătim mai mult pentru pentru curentul electric şi pentru gaze, iar specialiştii spun că e doar începutul. Estimările lor arată că până la finalul anului vom da mai mulţi bani şi pentru coşul zilnic de alimente.

De câteva luni, şoferii văd cum preţul la pompă e în continuă creştere. Faţă de septembrie, intra carton carburanti pentru un plin de benzină plătim cu 2 lei şi 50 de bani mai mult. Iar pentru un plin de motorină, scotem şase lei în plus din portofele.

Scumpirile nu se justifică, spun specilaiştii. De la începutul lunii, preţul barilului de petrol e în scădere. Însă în benzinării vom vedea curând preţuri de peste 7 lei.

Dacă ministrul Finanţelor a anunţat că va micşora acczia specială, probabil că distribuitorii şi producătorii s-au gândit să o scumpească, ca pe urmă să aibă de unde să lase ceva jos. Adică să fim tot aici. Sau chiar puţin mai sus.

Pe lângă transport şi pentru confortul din case plătim deja mai mult. intra carton gaze Gazele s-au scumpit de trei ori de la începutul anului. Dacă iarna trecută, pentru un apartament de trei camere cu centrală termică pe gaz, factura era de aproximativ 350 de lei, anul acesta ar putea creşte cu 18 lei. Şi veştile proaste continuă. Estimările specialiştilor din domeniul alimentar ne arată că un preţul unui kilogram de carne de porc va fi cu până la sase la sută mai mare de Crăciun.

În prezent un român scoate din buzunar pentru 10 ouă, 1 kilogram de brânză, 1 kilogram de carne de porc, o pâine și un litru de lapte aproximativ 50 de lei. Estimările arată, însă, că până la sfârșitul anului va cheltui pentru aceste produse mai mult de 55 de lei.

Momentul optim pentru achiziţionarea unei mașini second hand... Mașini echipate de iarnă. Poliția Română, anunț de ultim moment pentru toți șoferii...
Ultimele știri