Antena Căutare

SEX, BOU, COY si alte 1.512 combinatii de litere s-au interzis pe placutele de inmatriculare

Romanii inmatriculeaza masini. E un adevar, demonstrabil si vizibil, tinand cont de autoturismele fara numar de care te lovesti la tot pasul prin Capitala. Potrivit statisticilor existente, Parcul Auto din Bucuresti a ajuns la 1.147.266 de vehicule, respectiv 828.452 de soferi.


Cand vine vorba despre combinatiile "uschite" de pe placutele de inmatriculare cu care se "mandresc" la masini, nu prea exista limite in inventivitatea si imaginatia romanilor. Apar combinatii ciudate, spectaculoase, «anti-radar», «anti-politie», combinatii obscene, de efect, personalizate. Oferta nu este insa mereu pe masura cererii: 1.520 de combinatii sunt trecute intr-un dictionar al DRPCIV si interzise prin lege. "Dati-mi si mie un numar, o combinatie, nu stiu, ceva ca sa nu ma mai ia radarul si sa nu ma opreasca politia", suna cererile bucuresteniilor cand ajung la ghiseul de la Inmatriculari Permise din Pipera. "Oamenii inca mai cred ca Politia actioneaza in functie de numerele de la masina. Ei nu inteleg ca nu exista combinatie care sa te apere daca ai depasit pe linie continua, daca ai trecut pe rosu sau nu a acordat prioritate nici un numar din lumea asta nu te scapa. Politia nu tine cont sau mai bine zis aparatul radar nu tine cont de ce combinatie ai tu pe placuta de inmatriculare la autoturism", povesteste comisarul Dan Mosescu, seful Inmatriculari Permise Auto Bucuresti.

Numere "cu trecere" la politie!

Cu alte cuvinte, romanul vrea placute cu numere de inmatriculare cu mai multa "trecere" in trafic. Tocmai de aceea, multe autoturisme sunt inmatriculate cu WST- o combinatie care pana nu demult era inscriptionata pe masinile SPP-ului. Mai mult, preocuparea pentru ce combinatii ne mai etalam la masini este una activa, iar forumistii incing adevarate discutii-sfaturi pe aceasta tema. "Numerele astea sunt rezervate (N.R. cele care contin in combinatie litera W) am vazut la masini mai fitoase. Am vazut oameni care cu o Dacie se agatau ca disperatii de un numar cu W, ca stiau ei ca e smecher.

Din punctul meu de vedere numerele astea sunt foarte putin utile, daca masina iti seamana cu una oficiala (culoare, model). Oricum am mers cu o masina cu numere cu W, asemanatoare cu o masina oficiala si tot am fost oprit de politie. Asa ca avantajul e foarte mic", sustine un forumist documentat in ale inmatricularilor. Si cum ce e mai spectaculos e mai "cool", sunt preferate, nu de putine ori, combinatii ciudate si "de efect" pentru masini. Normal, potrivite la bolizii adevarati! Ca doar nu se cade ca la un Audi, Mercedes, BMW, Jeep sa ai vreo combinatie care sa te faca de ras in trafic! Asa ca, nu de putine ori- HEL, IAD, GOD, RAY sunt solicitate la directia DRPCIV.

Dictionar DRPCIV cu 1.528 de combinatii interzise

"Exista 1528 de combinatii interzise introduse de catre Directia DRPCIV intr-un dictionar. Functioneaza la nivelul intregii tari, include toate combinatiile care de-a lungul timpului au fost semnalate si uneori reclamate chiar de catre cetateni. Alte combinatii interzise sunt cele existente in urma solicitarilor introduce de catre diversele institutii: Politia Romana (POL); Camera Deputatilor (DEP); Senat (SNT), SRI, MAI - ele fiind restrictionate pentru uzul propriu al institutiilor. Multe dintre aceste combinatii sunt interzise, tocmai pentru a nu aparea excese din partea romanilor", sustine Dan Mosescu. De asemenea, codul de trei litere nu poate incepe cu litera I sau O, deoarece ele pot fi confundate cu 1 si 0, fiind interzise si combinatiile III, OOO pentru a nu fi create confuzii.

Exceptii se mai pot face doar in cazul in care proprietarul face solicitare, argumentand ca astea sunt initialele lui, o astfel de cerere fiind imposibila la numerele restrictionate pentru anumite institutii. Pe lista interditiilor figureaza si combinatii dintre care unele au conotatii evident sexuale, cu exceptia celor care au apucat sa fie inmatriculate cand era permisa folosirea lor si nu se mai pot retrage. Printre acestea, COY, CUR, PUL, PIZ, MUI, SEX sau MUE. Nici combinatia BOU, desi multi si-au dorit sa o etaleze pe masina lor- or avea ei motivele lor!- nu mai este permisa.

Citeste articolul complet pe Jurnalul

foto: forum.sofpedia

Hyundai: Prima schita oficiala a viitoarei generatii i30!... VIDEO & FOTO! Incredibila Matra MS650 V12...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x