Antena Căutare

Șoferi, atenție mare! Riscați amenzi de 3.000 de lei dacă sunteți prinși cu aceste obiecte în mașină! 

Legislația rutieră este extrem de severă pentru șoferii care aleg să circule având aceste obiecte în automobile, motiv pentru care ar trebui să fii extrem de precaut. 

Legislația rutieră este extrem de severă pentru șoferii care aleg să circule având aceste obiecte în automobile, motiv pentru care ar trebui să fii extrem de precaut.

Mai exact, conform legislației rutiere, șoferii care obişnuiesc să circule cu maşini care au lipite pe geamuri, fie ele geamuri laterale, parbriz sau lunetă, diverse accesorii, iar acestea reduc, prin număr sau dimensiuni, vizibilitatea conducătorului auto, riscă amenzi consistente, ce pot ajunge până la aproape 3.000 de lei.

Legislaţia rutieră în vigoare stabileşte că “aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

De asemenea, în clasa a IV-a de sancțiuni sunt prevăzute amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă are valoarea, în 2018, de 145 de lei, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendate cu sume curpinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

Printre accesoriile pe care șoferii n-ar trebui să le aibă în automobile se numără odorizante, diverse obiecte religioase (icoane şi cruciuliţe), suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate şi altele, dar şi vinietele sau abţibilduri “colecţionate” pe marginea parbrizului. De asemenea, alte obiecte care reduc vizibilitatea şoferului sau a pasagerilor şi pentru care ar putea fi sancţionaţi conducătorii auto sunt pozele cu membri ai familiei sau cu prieteni trecuţi în nefiinţă, pe care anumiţi şoferi le lipesc pe parbriz, de cele mai multe ori pe partea dreaptă, conform Capital.

De asemenea, reprezintă contravenţie şi este sancţionată tot cu amendă de până la 2.900 de lei şi “aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”. Totuşi există o variantă legală pentru reducerea transparenţei geamurilor unei maşini, şi anume utilizarea de tratamente şi folii omologate sau certificate de către Registrul Auto Român.


Schimbare MAJORĂ pentru programul Rabla Clasic!  Ce se întâmplă cu primele de casare... Ce este un autocolant pentru mașină și când se poate folosi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x