Antena Căutare

Tesla invinge in "raliul verde" de la Monte Carlo

Eveniment dedicat high-life-ului si tehnologiilor "verzi" de ultima ora, Alternative Monte Carlo Rally s-a terminat anul acesta cu victoria unui stralucitor automobil "sport" marca Electric Tesla, la volanul caruia s-a aflat Erik Comas, campion al Frantei la Formula 3, pilot de Formula 1, fondator al unei scoli unde sunt instruiti cei care doresc sa devina piloti de curse, pentru diferite niveluri si formule.

La raliurile care se tin anual la Monte Carlo, se intampla sa nu ai unde sa arunci macar un ac de par, din pricina multimii stranse sa simta macar a mia parte din adrenalina pilotilor de Formula 1. Iar de-a lungul strazii care coboara in ac de par, chiar vizavi de hotelul Fairmont, toata lumea isi tine rasuflarea, cand trec masinile in viteza.

Putina lume stie ca cel mai bine privesc secunda asta de concurs femeile care isi fac... pedichiura, la Fairmont, pentru ca in vreme ce pedichiuristele le inmoaie calcaiele si le curata cuticulele de la degetele picioarelor, ele pot privi prin ferestrele largi exact spre "Acul de Par". O emotie de acest fel vor fi trait si turistele din weekendul acesta, desi inca nu e vremea cursei de Formula 1.

Raiul celor faimosi si bogati, Monte Carlo are reputatia unui loc extravagant. Sporturile cu motor sunt deja de un secol apanajul acestei lumi, iar Grand Prix-urile organizate aici de Automobile Club of Monaco strang foarte multa lume.

De cinci ani, o noua competitie a intrat in atentia pasionatilor, cursa anuala a automobilelor care folosesc energie alternativa situand Monaco pe Harta Verde a celor care au spus "nu" emisiilor de gaze de esapament rezultate in urma arderilor de combustibili fosili.

Daca in 2007 s-au strans la start doar 36 de competitori, in zilele de 1, 2 si 3 aprilie nu mai putin de 120 de concurenti s-au adunat pentru a da o sansa energiilor alternative. Pentru a se pastra traditia Raliului Monte Carlo, au fost mai multe puncte de start pentru acelasi eveniment: Lugano, Annecy-le-Vieux si Clermont-Ferrand, cursa continuand spre Valence.

Dupa o noapte petrecuta in regiunea franceza Drome, pilotii au luat cap-compas spre Mediterana, iar cursa s-a incheiat la Monaco, dupa binecunoscutul test de agilitate din port.

Sursa: Jurnalul National

Piata auto: +10% in primele doua luni ale anului!... FOTO! Exclusivistul Duster...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x