Antena Căutare

Vehiculele diesel Jeep Grand Cherokee şi Vitara nu respectă reglementările europene referitoare la emisii şi riscă să fie interzise

Vehiculele diesel Jeep Grand Cherokee, ale Fiat Chrysler, şi Vitara, ale Suzuki, nu respectă reglementările europene referitoare la emisii, iar neregulile trebuie remediate, în caz contrar riscând să fie interzise în Europa, a anunţat joi autoritatea de reglementare din sectorul transporturilor din Olanda, transmite Reuters.

Agenţia RDW, care acţionează ca autoritate de reglementare de referinţă la nivelul Uniunii Europene, a anunţat că Jeep a dezvoltat o modificare software şi că autoritatea a cerut companiei să recheme modelul la nivelul Europei pentru a o pune în practică.

RDW a adăugat că Suzuki nu a identificat o soluţie credibilă pentru Vitara.

“Suzuki trebuie să vină cu măsuri de îmbunătăţire adecvate, sau RDW va începe procesul de revocare a autorizării modelului în Europa”, a anunţat RDW într-un comunicat, adăugând că a început şi procesul de revocare a autorizării vehiculului Jeep Grand Cherokee, ca măsură preventivă”.

Autorităţile de reglementare din toată lumea au testat automobilele diesel de când Volkswagen a recunoscut, în 2015, că a folosit un soft ilegal pentru a trişa la testele de măsurare a emisiilor.

RDW a anunţat că a constatat că atât Jeep Grand Cherokee cât şi Vitara au folosit ”strategii interzise în domeniul emisiilor”, care au dus la emiterea unui nivel mai ridicat de oxid de azot în condiţii reale de circulaţie, comparativ cu testele de laborator.

Secretarul de Stat pentru Infrastructură din Olanda, Stientje van Veldhoven, a afirmat într-o scrisoare adresată Parlamentului că va informa procuratura în legătură cu descoperirile făcute de RDW.

Fiat Chrysler şi Suzuki nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Sursa : news.ro

„Ia uite! Doamne, Dumnezeule!”. Un șofer de TIR, depășire extrem de periculoasă! A fost filmat! VIDEO... Aglomeraţie pe Valea Prahovei odată cu începerea minivacanţei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x