Antena Căutare

Vești proaste pentru cei care vor să obțină permisul de conducere! Schimbările sunt uriașe. Oamenii preferă să meargă în alte țări

Permisul de conducere se obţine tot mai greu. De exemplu, la Constanţa, 65 de candidaţi dau zilnic proba practică, însă foarte puţini reuşesc să treacă. Şcolile de şofei propun ca proba practică a examenului pentru obţinerea permisului să se desfăşoare în prezenţa unor ingineri acreditaţi, fără ca poliţiştii să mai fie implicaţi în acest proces.

Permisul de conducere se obţine tot mai greu. De exemplu, la Constanţa, 65 de candidaţi dau zilnic proba practică, însă foarte puţini reuşesc să treacă. Şcolile de şofei propun ca proba practică a examenului pentru obţinerea permisului să se desfăşoare în prezenţa unor ingineri acreditaţi, fără ca poliţiştii să mai fie implicaţi în acest proces.

Cei care pică proba practică pentru obţinerea permisului sunt nevoiţi să aştepte trei luni pentru a susţine din nou "oraşul". Poliţiştii sunt acuzaţi că au ridicat foarte mult ştacheta, astfel că procentul de promovabilitate este dezastruos, adică unul din doi candidaţi pică examenul. Din acest motiv, multe persoane au luat decizia să meargă într-o altă ţară pentru a putea să-şi obţină permisul de conducere, chiar dacă acest lucru îi determină să scoată mai mulţi bani din buzunar.

„Este prăpăd! În ceea ce priveşte înscrierile, suntem nenorociţi. Nu am mai avut înscrieri din luna octombrie 2017 şi am fost nevoit să împrumut bani pentru a da salarii. Oamenii preferă să plece în altă ţară şi să se întoarcă cu permisul după câteva săptămâni sau luni, depinde unde susţin. Îi costă între 1.700 – 2.500 de euro. La noi, poliţiştii îi plimbă până la 40 – 45 de minute şi apoi îi pică", a declarat, pentru „Cuget Liber", Niculae Dicu, director de Şcoală de şoferi.

Oamenii legii susţin că nu au cum să facă concesii când vine vorba despre siguranţa rutieră. Durata de aproximativ trei luni, perioada de timp pe care candidaţii sunt nevoiţi să o aştepte pentru a susţine proba practică, se datorează într-o oarecare măsură şi pregătirii insuficienţe a candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România doreşte să producă schimbări în acest domeniu iar, în acest sens, vor fi înaintate o serie de propuneri în viitorul apropiat. Propunerile vizează ca proba practică a examenului pentru obţinerea permisului să se desfăşoare în prezenţa unor ingineri acreditaţi, fără ca poliţiştii să mai fie implicaţi în acest proces.

„Să se schimbe susţinerea examenului, aşa cum este la Prefectură, dar cu ingineri. Trebuie să scăpăm de poliţişti. Vrem să fie angajaţi zeci de ingineri capabili, cu atestate date de minister. Astfel, candidaţii nu vor mai fi timoraţi şi putem să intrăm în normalitate. Poliţiştii nu au ce căuta la examenele pentru obţinerea permisului de conducere", a mai afirmat Niculae Dicu, vicepreşedinte COTAR.

Vestea aşteptată de mulţi şoferi din România! Vrei să îţi schimbi maşina? Statul îţi oferă peste 10.000 de euro dacă înd... Schimbare importantă pentru toţi şoferii din România! Ce se întâmplă dacă eşti prins fără rovinietă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x