Antena Căutare

VIDEO! Ferrari F12 berlinetta, in actiune

Ferrari face spectacol in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2012 cu F12 berlinetta, cel mai puternic si mai performant model din istoria sa. Iar spre deliciul fanilor si pasionatilor constructorul italian a dat publicitatii si primul promo al bolidului. Enjoy!

Cu un monstru mecanic de 6.2 litri sub capota, ce dezvolta 740 CP, bolidul accelereaza 0-100 km/h in numai 3.1 secunde, fiind cel considerat cel mai rapid Ferrari din istorie pe circuitul de casa de la Fiorano.

Sinonim in lumea automobilelor cu un coupe sportiv, initial cu doua locuri si, apoi, in formula 2+2, "berlinetta" inseamna in limba italiana "sedan mic".

Ferrari F12 berlinetta respecta semnificatia auto a termenului si afiseaza un habitaclu cu patru locuri. Dar sub capota are un monstru mecanic aspirat de 6.2 litri si cilindri in "V", la 65 de grade, ce dezvolta 740 CP (putere specifica: 118 CP/litru!) si un cuplu de 690 Nm, disponibil in proportie de 80% de la 2.500 si pana cand turometrul intra pe rosu, la 8.700 rpm, ceea ce transforma masina in cel mai puternic si mai performant Ferrari.

Puterea este transmisa catre puntea spate de o cutie de viteze inspirata din Formula 1, cu dublu ambreiaj si posibilitatea indexarii manuale a treptelor prin intermediul padelelor de pe volan. Iar greutatea coupe-ului nu depaseste 1.525 kg, ceea ce se traduce printr-un raport greutate/cal putere de numai 2.1 kg/CP.

Foto: Razvan Scaesteanu

La Geneva, Tata ne prezinta cum arata un Megapixel... Prea urat! SUV-ul Bentley ar putea fi redesenat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x