Antena Căutare

Vrei să îți cumperi o mașină cu motor electric? Vezi care sunt avantajele și dezavantajele

Mașinile cu motor electric au intrat puternic pe piața auto din România, marii producători au realizat tot mai multe autoturisme electrice care să le înlocuiască pe cele cu motor termic pe benzină, motorină sau gaz. Specialiștii au realizat o listă de avantaje și dezavantaje ale mașinilor electrice, iată care sunt acestea:

Mașinile cu motor electric au intrat puternic pe piața auto din România, marii producători au realizat tot mai multe autoturisme electrice care să le înlocuiască pe cele cu motor termic pe benzină, motorină sau gaz. Specialiștii au realizat o listă de avantaje și dezavantaje ale mașinilor electrice, iată care sunt acestea:

Avantaje

  • Nivel scăzut de poluare. Folosirea energiei electrice în locul carburantului tradițional nu crează poluare. Gradul de poluare al motorul electric este mult mai mic decât cel al motoarelor termice.
  • Eficineța motoarelor este crescută. În cazul motoarelor elecrice eficiența este de aproximativ 90% în comparaţie cu motoarele termice alimentate cu motorină, benzină sau gaz. Această eficienţă superioară a motoarelor electrice comparată cu cele termice se datorează faptului că majoritatea componentelor folosite pentru a stoca, produce şi distribui energia folosită la alimentarea vehiculelor electrice sunt mult mai eficiente
  • Întreţinerea unei maşini electrice este mult mai ușoară. O maşină electrică are mai puţine părţi în mişcare comparat cu o maşină cu motor termic, astfel, întreţinerea ei este mai uşoară şi mai ieftină.
  • Siguranţa maşinilor electrice în cazul accidentelor rutiere este ridicată. În cazul maşinilor electrice fiecare punte are propriul motor electric, iar în acest fel masa maşinii este distribuită uniform. Pentru mașinile cu motoare termice zona unde se afla motorul era cea mai grea, şi în cazul anumitor tipuri de impact, pagubele materiale sunt mult mai mari.

Dezavantaje

  • Durata de viaţă a acumulatorilor este mică. În funcţie de modul de încărcare/descărcare al acumulatorilor durata de viaţă poate varia de la 5-6 ani până la 13 – 15 ani.
  • Infrastructura pentru alimentarea cu energie este slab dezvoltată. Staţiile de încărcare ale maşinilor electrice sunt foarte puţine. Pentru că tehnologia este relativ nouă pe piaţa de larg consum, infrastructura nu poate ţine pasul cu avansul tehnologic din industria constructoare de maşini.
  • Alimentarea cu energie durează destul de mult timp. Pentru maşinile cu motoare electrice, timpul de încărcare depinde foarte mult de cât de multă energie electrică poate fi livrată maşinii. Există sisteme de „supraîncărcare” care funcţiononează la tensiuni înalte şi care livrează în aproximativ 45 de minute energie necesară pentru a parcurge peste 250 de km.

Vezi cele mai noi oferte cu mașini electrice și hibrid scoase la vânzare pe CarZZ.ro.

5 reparații pe care le poți face singur la mașina ta!... Protejează-ți mașina de hoți prin 5 pași simpli!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x