Antena Căutare

Vrei să îți cumperi o mașină second hand? Iată ce ar trebui să știi!

Cumpărarea unei mașini second hand implică foarte multe riscuri. Există posibilitatea să te păcălești și să cheltuiești o sumă considerabilă de bani, deoarece proprietarul nu îți dezvăluie toate problemele mecanice ale autoturismului, pentru a scoate un preț cât mai bun. De aceea, trebuie să fii foarte atent la toate detaliile.

Vrei să îți cumperi o mașină second hand? Iată ce ar trebui să știi!
Vrei să îți cumperi o mașină second hand? Iată ce ar trebui să știi!

Este vorba, totuși, despre o mașină, iar starea tehnică a acesteia poate să facă, uneori, diferența dintre viață și moarte. Orice accesoriu trebuie verificat, așa că înarmează-te, în primul rând, cu răbdare.

Iată, în continuare, câteva detalii de care trebuie să ții cont atunci când te hotărăști să îți cumperi o mașină second hand:

1. Apelează la ajutorul unui prieten

Dacă nu te pricepi deloc la mecanică, atunci ar fi mai bine să apelezi la cineva care știe despre ce este vorba. Cu siguranță, ai un prieten care înțelege ce se întâmplă sub capotă. Roagă-l să te însoțească atunci când te duci să faci tranzacția, pentru a putea face verificări suplimentare. Este indicat să îi asculți sfaturile.

2. Testeaz-o înainte să o cumperi

Testarea unei mașini second hand este obligatorie, pentru că, doar așa, îți poți face o părere despre ea. Este, de asemenea, și o modalitate bună de a-i evalua starea tehnică. Așa că, cel mai bine ar fi să te concentrezi asupra autovehiculului. Iată câteva lucruri de verificat:

- este ușor să intri și să ieși din mașină, fără să te apleci sau să îți lovești capul?

- există suficient loc pentru cap, șolduri și picioare? Nu uita să verifici și partea din spate!

- poți înclina volanul fără probleme?

- scaunele sunt confortabile? Dar reglabile? Există posibilitatea de ajustare a suportului lombar pentru șofer? Dar scaunul pasagerului din dreapta?

- se aprinde vreo lumină "martor" pe bord? Dacă da, verifică problema înainte de a cumpăra mașina!

- ai vizibilitate? Verifică oglinda retrovizoare și pe cele laterale! Caută potențialele puncte "moarte"!

- verifică aerul din interior! Miroase a gaz sau a benzină?

- verifică anvelopele! Ce vechime au? Se mai pot folosi? Dacă nu, ai nevoie de cauciucuri noi!

- frânele țin? Există ABS?

- aerul condiționat, farurile și semnalizatoarele funcționează? Testează-le pentru a fi sigur!

3. Află istoricul mașinii

Dacă nu cumperi mașina de la un prieten apropiat sau un membru al familiei, poate că este o idee bună să afli care este istoricul acesteia.

În acest fel, vei afla multe date despre reviziile efectuate la RAR (Registrul Auto Român), numărul de kilometri parcurși (cei regasiti în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate), existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, datele tehnice și de identificare sau gradul de poluare. De asemenea, vei afla și dacă ITP-ul mai este sau nu valabil.

Poți face acest lucru solicitând numărul caroseriei sau seria de șasiu, adică numărul unic de identificare a mașinii, VIN (Număr de Identificare a Vehiculului).

În concluzie, o mașină second hand poate ascunde multe probleme. Așa că, atenție mare atunci când vrei să faci o astfel de tranzacție!

sursa foto - pixabay.com

E.ON Energie România şi MOL România vor instala până la sfârşitul anului 40 de staţii de încărcare rapidă a maşinilor el... Detalii și specificații tehnice la Audi A3...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x