Antena Căutare

Autobuzele școlare, introduse în premieră în Alba Iulia

Autobuze şcolare vor fi introduse în premieră pentru fluidizarea traficului în Alba Iulia în cadrul unui proiect implementat.

Autobuze școlare în Alba Iulia

Pentru început, la Şcoala Generală Nr.7 din Alba Iulia, unde 40% dintre elevi sunt aduşi dimineaţa la cursuri cu maşini de către părinţi, vor fi introduse autobuze școlare.

"Începem cu Şcoala Nr.7. Avem un număr total de 1.093 de elevi, pe două schimburi. De dimineaţă sunt 788 de elevi. Am discutat cu Comitetul de Părinţi, cu conducerea şcolii. Declară 312 de părinţi că vin cu copiii cu maşina la şcoală", a anunţat, joi, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul.

Astefel, vor fi introduse autobuze şcolare care vor prelua elevii din staţiile de autobuz de pe traseele ce vor fi stabilite de comun acord.

"Urcarea în autobuze se va face pe baza unui card care atestă calitatea de elev. Elevii vor fi însoţiţi în autobuz de cel puţin un poliţist local. Poliţiştii asistă elevii la urcare şi coborâre din autobuz şi la trecerile de pietoni", a menţionat Voicu Paul.

Elevii din clasele 0 şi I vor face excepție. Aceștia vor putea fi aduşi în continuare cu maşina de către părinţi, pe baza unui tichet special de acces în zonă.

"Ne vom extinde cu acest proiect pilot şi în alte unităţi de învăţământ, respectiv Şcoala nr. 1 şi Şcoala nr.3", a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia.

Citește și: Anchetă a Poliţiei din Alba, după ce un copil de nouă ani a căzut cu o poartă de fotbal, pe terenul unui local din Aiud; poarta nu ar fi fost asigurată la sol

Citește și: Un martor, dezvăluiri cutremurătoare despre militarul mort de la Alba Iulia: ”L-a aruncat de acolo ca pe o păpușă!”

Citește și: Un maidanez a devenit erou în Alba Iulia, după ce a salvat o femeie! „Lătra și îmi arăta locul...”

FSLI: Modificarea numărului de ore din planurile-cadru va afecta aproximativ 25.000 de cadre didactice, dar şi pe elevi... Top 3 decorațiuni interioare perfecte pentru casa ta...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x