Antena Căutare

Semnal de alarmă tras de experți! Coronavirusul ar putea infecta 60% din populația globului

Un profesor de la Universitatea din Hong Kong, crede că virusulș mortal s-ar putea răspândi cu rapiditate în afara granițeșlor Chinei, afectând 60% din populația lumii.

Unul dintre cei mai buni experți globali pe tema epidemiilor de coronavirus, profesorul Gabriel Leung, șeful catedrei de sănătate publică de la Universitatea din Hong Kong, crede că noul virus s-ar putea extinde rapid în afara Chinei, iar alte state ar putea fi nevoite să adopte măsuri restrictive asemănătoare cu cele adoptate de autoritățile chineze, conform The Guardian.

Leung a jucat un rol important în combaterea epidemiei SARS, din 2002-2003. El spune că actuala epidemie ar putea afecta chiar 60% din populația lumii, dacă nu va putea fi controlată.

Cei mai mulți experți spun că rata de infectare este de 2,5, asta înseamnă că fiecare persoană infectată transmite virusul la 2,5 oameni. Acest calcul îi atribuie o ”rată de atac” de 60-80%. ”60% din populația lumii este o cifră foarte mare”, conform profesorului.

”Va fi 60-80% din populația lumii afectată? Poate nu. Poate epidemia va veni în valuri. Poate virusul își va atenua rata de mortalitate, deoarece dacă va ucide tot ce îi stă în cale, va muri și el”, spune profesorul Leung.

Ultimul bilanț anunțat marți de autoritățile chineze arată că numărul total al deceselor a depăşit 1.000. De asemenea, au fost confirmate peste 42.000 de îmbolnăviri cu virusul ucigaş, conform bbc.com.

Sinn Fein, considerat mult timp paria din cauza legăturilor cu IRA, devine a doua forţă parlamentară în Irlanda... Gripa face noi victime în România. Numărul morților a ajuns la 29...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x