Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

UPADTE: BAC 2018 Sesiunea Toamnă. Subiectele care au picat la Istorie (UMAN)

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţin miercuri, 22 august, o nouă probă a Bacalaureatului, proba obligatorie a profilului: istorie sau matematică. A1.ro va publica subiectele la Istorie, îndată ce vor apărea pe site-ul Ministetului Educației, edu.ro.

bac 2018 sesiunea toamna subiecte la istorie

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţin miercuri, 22 august, o nouă probă a Bacalaureatului, proba obligatorie a profilului: istorie sau matematică.

A1.ro a publicat subiectele la Istorie. Subiectele au apărut și pe site-ul Minsitreului Educației.

UPADTE: BAC 2018 Sesiunea Toamnă. Subiectele care au picat la Istorie (UMAN)

UPADTE: BAC 2018 Sesiunea Toamnă. Subiectele care au picat la Istorie (UMAN)

Elevilor le-a picat varianta 9, cu trei subiecte principale.

La SUBIECTUL al III-lea, notat cu 30 de puncte, elevii au avut de elaborat un eseu de aproximativ două pagini, despre spațiul românesc în contextul relațiilor internaționale din secolele al XV-lea – al XVIII-lea.

S-au punctat: utilizarea limbajului istoric adecvat, structurarea prezentării, evidenţierea relaţiei cauză-efect, elaborarea argumentului istoric (prezentarea unui fapt istoric relevant și utilizarea conectorilor care exprimă cauzalitatea şi concluzia), respectarea succesiunii cronologice/logice a faptelor istorice şi încadrarea eseului în limita de spaţiu precizată.

Descarcă și baremele de corectare de la BAC în sesiunea de Toamnă - Istorie.

Însă pentru a pătrunde mai adânc în febra examenelor, le reamintim candidaților de la Bacalaureat 2018, sesiunea Toamnă, subiectele care au picat la Bac, Sesiunea Iunie - Iulie 2018.

Subiecte BAC 2018 Sesiunea Toamnă. Ce a picat la Limba Română, PROFIL UMANIST

Subiecte BAC 2018 Sesiunea Toamnă. Ce a picat la Limba Română, PROFIL REAL​

Candidații care au susținut proba de istorie la Bacalaureat 2018, sesiuea Iunie- Iulie, au primit la subiectul I un text despre constituirea României Mari, în baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerinţe.

La subiectul al doilea, absolvenții de liceu la profilul de filologie au avut de rezolvat mai multe cerinţe referitoare la domnia lui Ștefan cel Mare. La Subiectul al treilea, candidaţii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postebelică. De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris.

Timpul destinat redactării lucrării a fost de trei ore, calculat din momentul în care subiectele la istorie au fost distribuite pentru fiecare candidat.

Subiectele și baremele vor fi publicate și pe site-ul edu.ro, la ora 15.00, la categorie subiecte.edu.ro.

Iată modele de subiecte pentru Bac 2018, prima probă scrisă, cea de Limbă și Literatură Română. Modelele sunt orientative, însă numai bune pentru a-ți verifica cunoștințele și a scăpa de emoții.

Modele de subiecte la Istorie, proba obligatorie a profilului

Modele de subiecte pentru proba scrisă de Matematică

Ultima probă scrisă de la Bac 2018 este proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se va desfășura joi, 28 iunie.

Modele de subiecte la proba la alegere a profilului (Ed)

Subiecte Bacalaureat 2018. Ce ți-ar putea pica la anatomie-biologie (Ed)

Subiecte Bacalaureat 2018. Ce ți-ar putea pica la chimie (Ed)​

Subiecte Bacalaureat 2018. Ce ți-ar putea pica la geografie (Ed)

Subiecte Bacalaureat 2018. Ce ți-ar putea pica la informatică (Ed)

Subiecte Bacalaureat 2018. Ce ți-ar putea pica la socio-umane (Ed)​

Bacalaureat 2018. Sesiunea Toamnă. Calendarul probelor

Potrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidaţi sunt din promoţia 2017 – 2018, iar 16.564 provin din promoţiile anterioare.

În zilele de 24 şi 27 august se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 28 august.

Totodată, în intervalul 29 – 30 august are loc evaluarea competenţelor digitale, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 30 şi 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00.

Recomandari