Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

BAC 2018. Halucinant! Ce a răspuns un absolvent când a fost întrebat cât fac ”7X6”? Proba la Matematică de la Bacalaureat le-a dat bătăi de cap multora

Absolvenții de clasa a XII-a au trecut prin emoții de foc zilele acestea, iar proba de Matematică de la Bacalaureat le-a dat bătăi de cap multora dintre ei. 

Absolvenții de clasa a XII-a au trecut prin emoții de foc zilele acestea, iar proba de Matematică de la Bacalaureat le-a dat bătăi de cap multora dintre ei.

BAC 2018. Nu mai puțin de 136.871 de elevi susţin săptămâna aceasta probele scrise din cadrul Bacalaureatului 2018. Unul dintre elevii care au ieșit din sala de examen a reușit, însă, să devină celebru pe internet, întrucât atunci când a fost întrebat cât fac ”7X6” a oferit un răspuns incredibil.

Mai exact, el a răspuns ”49”, iar apoi, un alt elev l-a corectat: ”42”.

Afişarea primelor rezultate, care se va face în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12,00 - 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 - 8,30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

BAC 2018. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Recomandari