Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Adela

Bacalaureat 2018. Îl regăsim în subiectele de bac dar cum și-a luat el dimplomele nu-i face cinste

Nicolae Ceaușescu, caci despre el vorbim, s-a mandrit mereu cu studiile sale si diplomele obtinute insa niciodata n-a recunoscut public faptul ca diploma de bacalaureat si cea de licenta i-au fost facute cadou de catre secretarul general al Partidului Comunist Roman.

Nicolae Ceaușescu, căci despre el vorbim, s-a mândrit mereu cu studiile sale și diplomele obținute însă niciodată n-a recunoscut public faptul că diploma de bacalaureat și cea de licență i-au fost făcute cadou de către secretarul general al Partidului Comunist Român.

Ultimul dictator al României și-a încheiat studiile la 47 de ani, atunci cand a primit în dar o diplomă de bacalaureat emisă de Şcoala Medie nr. 10 "Zoia Kosmodemianskaia", actuala Şcoala Centrală din Bucureşti și la doar o lună de la „examenul de maturitate”, Ceaușescu devine și licențiat în științe economice sub semnătura rectorului Institutului de Ştiinţe Economice „V.I. Lenin", astăzi Academia de Ştiinţe Economice sub semnătura rectorului, astăzi Academia de Ştiinţe Economice.

Aceste diplome i-au fost înmânate ca o consecință a legii introdusă de comuniști în 1957, în care aceștia impuneau învățământul obligatoriu de șapte clase, astfel Ceaușescu rămânea sub media de educație a celor din clasa muncitorească.

Bacalaureat 2018. Îl regăsim în subiectele de bac dar cum și-a luat el dimplomele nu-i  face cinste

Totuși acesta primea diplomele destul de târziu, nevasta sa, Elena Ceaușescu avea de la sfârșitul anului 1965 titlu de membru al Consiliului Naţional pentru Ştiinţă şi Tehnologie unde Nicolae Ceaușescu a intrat în 1966. Cu ajutorul regimului, Elena a fost primul savant al României în Industria de Cercetări Chimice. Dacă îi cercetăm puțin CV-ul cosmetizat observăm că aceasta a fost: angajată ca laborantă (1944-1957), cercetătoare (din 1957) şi director (din 1964 şi până la moarte) a Institutului de Cercetări Chimice (ICECHIM) Bucureşti.

Bacalaureat 2018. Îl regăsim în subiectele de bac dar cum și-a luat el dimplomele nu-i  face cinste

"Dacă activiştii lucrează bine unde i-a trimis partidul, la ce le mai trebuie diplome de studii?"

Gheorghe Gheorghiu-Dej lider comunist

Sursă: historia.ro

Recomandari