Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Bacalaureat 2018 Matematică EDU.RO. Avem subiectele! Cât de greu a fost la BAC

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţin miercuri o nouă probă a Bacalaureatului, proba obligatorie a profilului: istorie sau matematică. A1.ro are subiectele la Matematică.  Iată ce a picat.

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţin miercuri o nouă probă a Bacalaureatului, proba obligatorie a profilului: istorie sau matematică. A1.ro are subiectele la Matematică. Iată ce a picat.

UPDATE: Edu.ro a publicat subiectele și baremele la matematică. Ce a picat la mate-info

Bacalaureat 2018 Matematică EDU.RO. Avem subiectele! Cât de greu a fost la BAC

Bacalaureat 2018 Matematică EDU.RO. Avem subiectele! Cât de greu a fost la BAC

Bacalaureat 2018 Matematică EDU.RO. Avem subiectele! Cât de greu a fost la BAC

Barem de notare, Bacalaureat, filiera mate-info

Bacalaureat 2018 Matematică EDU.RO. Avem subiectele! Cât de greu a fost la BAC

Bacalaureat 2018 Matematică EDU.RO. Avem subiectele! Cât de greu a fost la BAC

Ce a picat la Bacalaureat 2018 matematică,științele naturii

Bacalaureat 2018 Matematică EDU.RO. Avem subiectele! Cât de greu a fost la BAC

Ce a picat la mate-info Bacalaureat 2018, științele naturii, pedagogic

Ce a picat la istorie, Bacalaureat 2018

UPDATE: ora 14.00. Subiectele și baremul de corectare pentru proba scrisă la matematică de Bacalaureat vor fi făcute publice la ora 15 pe site-ul Ministerului Educației și pe a1.ro. Acestea sunt așteptate de elevii care au susținut examenul „maturității”, dar și de părinți care vor să afle dacă exercițiile au fost rezolvate, conform baremului.

Au apărut subiectele la matematică la Bacalaureat 2018 avute de absolvenții de clasa a XII-a profilul tehnologic. Iată ce a picat!

Capcanele de la Bacalaureat 2018 MATEMATICĂ, profil tehnologic

Bacalaureat 2018 Matematică EDU.RO. Avem subiectele! Cât de greu a fost la BAC

Subiectele și baremele vor fi publicate și pe site-ul edu.ro.

Ce s-a dat la mate info anul trecut

Bacalaureat 2018 Matematică EDU.RO. Avem subiectele! Cât de greu a fost la BAC

Vezi aici ce a picat la Bacalaureat 2018, proba de ISTORIE, cea obligatorie pentru profilul UMANIST

Există mai multe variante de subiecte la matematică la Bacalaureat 2018 (M1, M2, M3) în funcţie de specializare (mate-info, ştiinţe ale naturii, tehnologic).

Elevii au avut avea de rezolvat trei subiecte, fiecare însumând 30 de puncte, în timp ce 10 puncte sunt din oficiu.

Absolvenţii de liceu vor avea de rezolvat funcţii, logaritmi şi matrici la aceasă probă de matematică.

Subiectele sunt diferențiate în funcție de specialitate și profil. Elevii de la mate-info vor da un examen mai dificil, având probleme specifice Modulului 1 (M1). Pentru cei de la științele naturii, modulul este unul diferit (M2), precum și pentru cei de la Tehnologic și Vocațional (pedagogic).

Tot în data de 27 iunie 2018, absolvenţii clasei a XII-a profilul uman susţin proba de ISTORIE din cadrul examenului de BACALAUREAT.

Modelele de subiecte pentru Bac 2018 au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, instituţie din subordinea Ministerului Educaţiei specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar. În acelaşi timp, CNEE îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

Iată modele de subiecte pentru Bac 2018, prima probă scrisă, cea de Limbă și Literatură Română. Modelele sunt orientative, însă numai bune pentru a-ți verifica cunoștințele și a scăpa de emoții.

Modele de subiecte la Istorie, proba obligatorie a profilului

Modele de subiecte pentru proba scrisă de Matematică

Modele de subiectele la Limba și Literatura Română

Modele de subiecte la proba la alegere a profilului (Ed)

Subiecte Bacalaureat 2018. Ce ți-ar putea pica JOI la anatomie-biologie (Ed)

Subiecte Bacalaureat 2018. Ce ți-ar putea pica JOI la chimie (Ed)​

Subiecte Bacalaureat 2018. Ce ți-ar putea pica JOI la geografie (Ed)

Subiecte Bacalaureat 2018. Ce ți-ar putea pica JOI la informatică (Ed)

Subiecte Bacalaureat 2018. Ce ți-ar putea pica JOI la socio-umane (Ed)​

Ultima probă scrisă de la Bac 2018 este proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se va desfășura joi, 28 iunie.

Bacalaureat 2018. Reguli pentru examenul de BAC

Toate sălile de examen vor fi dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio. Activitatea de monitorizare a desfășurării examenului de bacalaureat prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfășura în conformitate cu o procedură stabilită de Comisia Națională de Bacalaureat.

Comisiile de bacalaureat din centrele de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen menționate, din centrul respectiv.

Dacă, în urma verificărilor menționate, se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor privitoare la organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile ce se impun, care pot merge până la eliminarea candidaților din examen. Comisia de bacalaureat din centrul de examen anunță comisia de bacalaureat județeană, care propune eventualele măsuri de sancționare și anunță, după caz, Comisia Națională de Bacalaureat.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiți în examen.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Anul acesta, la probele scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi. Dintre aceştia, 118.856 sunt absolvenţi ai promoţiei 2018, iar 18.015 de absolvenţi fiind din seriile anterioare.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la proba scrisă la Istorie 2018 se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul pentru redactarea lucrării scrise la Istorie (profil uman) este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor la examenul de istorie, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, anunţă Ministerul Educaţiei.

Recomandari