Live acum
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă, Limba Română, începe azi

Bacalaureat 2018, sesiunea de toamna incepe azi!

bacalaureat toamna

Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă. Sesiunea a doua a Bacalaureatului 2018 începe luni, 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Rezultatele vor fi publicate pe bacalaureat.edu.ro și a1.ro.

Bacalaureat 2018, ce a picat anul acesta la Bac, sesiunea iulie

BAREM ȘI SUBIECTE. Ce a picat la Bac 2018 Economie

BAREM ȘI SUBIECTE. Ce a picat la Bac 2018 Informatică

BAREM ȘI SUBIECTE. Ce a picat la Bac 2018 Sociologie

BAREM ȘI SUBIECTE. Ce a picat la Bac 2018 Biologie

BAREM ȘI SUBIECTE. Ce a picat la Bac 2018 Geografie

BAREM ȘI SUBIECTE. Ce a picat la Bac 2018 Filosofie

BAREM ȘI SUBIECTE. Ce a picat la Chimie Bac 2018

BAREM ȘI SUBIECTE. Ce a picat la Matematică la Bac 2018

BAREM ȘI SUBIECTE. Ce a picat la Istorie la Bac 2018

BAREM ȘI SUBIECTE. Ce a picat la Limba și Litertaura Română

BARM ȘI SUBIECTE. Ce a picat la Limba Maternă

Bacalaureat 2018, sesiunea toamnă! Ce trebuie să știi despre înscrierile pentru BAC toamnă

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2018 EDU.RO după contestații Bac 2018 s-au AFIȘAT!​

REZULTATE BACALAUREAT 2018 SUNT AFIȘATE PE EDU.RO! Avem rezultatele pe JUDEȚE la Bac 2018

Bacalaureat toamnă 2018. Calendarul probelor scrise

Primă probă scrisă, la Limba Română, va avea loc pe 20 august. În următoarea zi, pe 21 august va fi desfașurată evaluarea scrisă la Limba Maternă, iar pe 22 august va avea loc probă obligatorie a profilului (Matematică pentru Real și Istorie pentru Uman).

Ultima evaluare scrisă va fi susținută pe 23 august la probă la alegere a profilului (Fizică, Chimie, Informatică sau Biologie pentru Profilul Real, respectiv Geografie sau științe Socio-Umane pentru Profilul Uman).

Bacalaureat toamnă 2018. Calendarul probelor orale

24 și 27 august – competentele lingvistice în Limba Română,

28 august – competentele lingvistice in Limba Maternă,

29 si 30 august – competentele digitale,

30-31 august – competentele lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Ce pot face tinerii care nu iau Bacul. Opțiuni pentru cei care pică la Bacalaureat 2018

Bacalaureat toamnă 2018. Reguli de Examen

Toate sălile de examen vor fi dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio. Comisiile de bacalaureat din centrele de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen menționate, din centrul respectiv.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Peste 45.000 de candidaţi sunt aşteptaţi să participe, începând de astăzi, la probele celei de-a doua sesiuni (august - septembrie) a examenului de Bacalaureat 2018. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidaţi sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 provin din promoţiile anterioare, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Recomandari