Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Rezultate BAC 2018 la Limba Română, mai mici ca la Bacalaureat 2017? Ce spun elevii

Rezultate BAC 2018 la Limba Română mai mici ca la Bacalaureat 2017? Elevii care au susținut examenul de BACALAUREAT 2018 la Limba și literatura română nu au fost tocmai fericiți de subiectele picate, atât la Real, cât și la Uman.

Rezultate BAC 2018 la Limba Română mai mici ca la Bacalaureat 2017? Elevii care au susținut examenul de BACALAUREAT 2018 la Limba și literatura română nu au fost tocmai fericiți de subiectele picate atât la Real, cât și la Uman.

Rezultate BAC 2018 la Limba Română. Elevii au avut de comentat arta poetică în operă lui Ion Barbu sau Lucian Blaga, dar şi poeziile lui Mihai Eminescu și Tudor Arghezi. Aşa cum era de aşteptat, cei care s-au pregătit au spus că subiectele au fost uşoare. Însă, elevii care au încercat să meargă la noroc au ieşit repede din sălile de examen.

Spre exemplu, potrivit magnanews.ro, la Liceul Tehnologic ″Dimitrie Gusti″⁣ din Capitală, probă la română a fost pentru mulţi ceva dincolo de capacităţile lor.

La ora 10:30, exact când s-a terminat timpul de prezenţă în sala de examen, candidaţii au început imediat să iasă din săli, unii spunând că subiectele au fost foarte uşoare, fără să rezolve însă subiectul principal de la punctul 3.

”Am fost plecat în Germania, dau BAC-ul după ani de pauză de şcoală şi a trebuit să scriu despre artă poetică la Blaga sau Barbu”

Poezia s-a regăsit şi în subiectele de la UMAN şi în cele de la REAL.

”Mi-a picat Marin Preda, ceva rău.″

″A fost foarte uşor, dar n-am scris nimic.″⁣

“La Subiectul II nu m-am pregătit deloc şi nu prea am înţeles. Nici nu ştiu să vă spun, că am sărit peste.”

Examenul de Bacalareat continuă marți cu probă la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în dată de 4 iulie.

La profilul real, la subiectul al treilea elevii au avut de analizat poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi.

La profilul uman a picat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Rezultate BAC 2018 la Limba Română. Marţi, 26 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă: maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană. Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 28 iunie.

Rezultate BAC 2018 la Limba Română. Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă și 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare).

Rezultate BAC 2018 la Limba Română. Elevii au la dispoziție trei ore pentru redactarea lucrării, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

În premieră, probele orale ale examenului de Bacalaureat au fost susţinute de elevi în luna februarie.

Subiecte Bacalaureat Limba Română în 2017

La proba de Limba şi Literatura Română în 2017, candidaţii de la profilul umanist au avut, la primul subiect al examenului, de rezolvat nouă cerinţe referitor la un fragment dintr-o poezie scrisă de Ion Vinea, iar la a doua parte, elevii au avut de redactat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte în care să explice utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică.

La ultima parte, cea care este şi cea mai complexă, absolvenţii de liceu au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda, subiect la care majoritatea elevilor a abordat romanul "Moromeţii".

În 2017, absolvenţii de liceu de la profilul real au avut, la proba de Limba şi Literatura română, la prima parte, de rezolvat nouă cerinţe formulate pe baza unui fragment din poezia "Alt cântec" scrisă de Adrian Maniu.

La al doilea subiect, absolvenţii de liceu au avut de scris un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre "rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă", iar la ultima parte, care este cea mai dificilă, candidaţii au avut de redactat un eseu în care să caracterizeze un personaj dintr-un text narativ a lui Ioan Slavici sau al lui Liviu Rebreanu.

Deși subiectele de la Limba Română la Bacalaureat 2018 au avut un nivel mediu de dificultate, nu este exclus să ne confruntăm cu rezultate mai mici ca anul trecut. O situație similară s-a întâmplat și la examenul de Evaluare Națională 2018, susținut de elevii care au terminat clasa a VIII-a.

Recomandari