Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Maleficent

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Amintirile unei vedete de la examenul maturității o chinuiesc. „La sport nu a fost floare la ureche, am luat 5 sau 6!”

Examenul maturității le-a dat de cap nu numai celor 136.000 de absolvenți de clasa a XII-a din acest an, ci și vedetelor, în trecut. De exemplu, acum câțiva ani, frumoasa Ruby a susținut examenul de bacalaureat la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București.

Examenul maturității le-a dat de cap nu numai celor 136.000 de absolvenți de clasa a XII-a din acest an, ci și vedetelor, în trecut. De exemplu, acum câțiva ani, frumoasa Ruby a susținut examenul de bacalaureat la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București.

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Amintirile unei vedete de la examenul maturității o chinuiesc. „La sport nu a fost floare la ureche, am luat 5 sau 6!”

Acum un an, în plin exmaen de bacalaureat, Ruby a făcut prezența la ea pe Facebook și i-a întrebat pe prietenii ei virtuali cum s-au descurcat.

Vedeta s-a declarat norocoasă că a scăpat cu bine de examen acum câțiva ani și a povestit că de proba la matematică i-a fost cel mai frică. Din fericire, nu a dat la mate, pentru că a fost la profil uman.

Chiar dacă are un trup tonifiat și e îndrăgostită de sală, Ruby a avut mult de furcă cu ultima probă, cea de la Sport, la care a obținut cea mai mică notă, 5 sau 6. De asemenea, artista s-a declarat norocoasă pentru că... nu a dat probe la matematică sau la fizică.

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Amintirile unei vedete de la examenul maturității o chinuiesc. „La sport nu a fost floare la ureche, am luat 5 sau 6!”

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Poţi să înveţi o meserie sau te poţi înscrie ca să primeşti indemnizaţie de şomaj. Acestea sunt variantele pe care e bine să le iei în calcul în cazul în care nu vei promova examenul de Bacalaureat. Iată ce ar trebui să faci ca să primeşti ajutor de la stat!

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Cu doar 12 clase terminate, practic tinerii nu ştiu să facă nimic. Nu cunosc o meserie şi le este greu să se integreze pe piaţa muncii. Vorbim despre aproximativ 1350.000 de elevi care au terminat liceul şi află mâine dacă au promovat examenul de Bacalaureat. Dacă unii se vor ţine de carte şi vor merge la facultate, alţii vor întări rândurile şomerilor.

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) anunţă că tinerii se pot înscrie la şomaj şi că vor primi indemnizaţie în valoare de 250 de lei lunar, timp de şase luni. Asta dacă se înscriu în baza de date a agenţiilor judeţene de ocupare până pe 25 iulie. Absolvenţii pot beneficia de acest drept o singură dată pentru fiecare formă de învăţământ absolvită.

  • Actele necesare
  • Act de indentitate (copie şi original);
  • Act de studii (adeverinţa de absolvire, certificate de absolvire sau diplomă de Bac, după caz) în copie şi original. În cazul adeverinţei trebuie să rezulte că data absolvirii anului terminal a fost 25 mai 2017;
  • Adeverinţă eliberată de medicul de familie din care să rezulte dacă este ”apt de muncă” sau ”apt muncă cu restricţii”;
  • Adeverinţa de venituri eliberată de Administraţia Financiară;

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. ”Instituţiile de învăţământ sunt obligate să elibereze certificate de studii în termen de 15 zile de la data absolvirii, finalizării studiilor”, precizează cei de la ANOFM.

Ce alte beneficii au tinerii şomeri

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Servicii gratuite de mediere, de informare şi consiliere profesională personalizată sau de asistenţă şi consultanţă pentru începerea unei afaceri proprii;

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Servicii gratuite de formare profesională, inclusiv contravaloarea costurilor cu abonamentele de transport în comun;

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Primă de încadrare ca absolvent, de 500 de lei, dacă se angajează în 12 luni de la data absolvirii;

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Primă de încadrare dacă se angajează cu normă întreagă, într-o localitate situată la mai mult de 15 km de cea în care îşi au domiciliul;

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Primă de instalare dacă se angajează într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care locuiesc;

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Primă de relocare dacă muncesc într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul. Aceasta este de 900 lei pe lună şi se acordă timp de 36 de luni. Ea constă în 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor de chirie şi utilităţi.

REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Anul trecut au fost 186.000 de absolvenţi de liceu care s-au înscris la Bac, dintre care 80.647 au fost declaraţi admişi. Restul au intrat în rândurile şomerilor.

Recomandari