Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Adela

REZULTATE BACALAUREAT 2018: Note mici la Bac 2018, EDU.RO a afişat site-ul cu rezultatele pe judeţe

REZULTATE BACALAUREAT 2018: Examenul de Bacalaureat 2018 a ajuns la final. Elevii claselor a XII-a au terminat examenele iar acum așteaptă cu mari emoții afișarea notelor.

REZULTATE BACALAUREAT 2018: Examenul de Bacalaureat 2018 a ajuns la final. Elevii claselor a XII-a au terminat examenele iar acum așteaptă cu mari emoții afișarea notelor.

Primele rezultate vor apărea în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro pe data de 4 iulie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00 – 16:00. Rezultatele finale la Bac 2018 vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidați din promoția curentă, respectiv 18.015 candidați din promoțiile anterioare).

Notele disponibile nu doar online, pe edu.ro, ci şi la avizierul fiecărui liceu care a participat la examen. Elevii care nu pot accesa pe Internet notele le vor afla astfel de la unitatea de învăţământ unde au susţinut probele.

Conform Ministerului Educaţiei, afişarea mediilor este confirmată şi printr-un comunicat oficial.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
• susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Recomandari