Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Chefi la cutite

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018. Ce le-a picat elevilor la română: Poezie la subiectul III, pentru UMAN și REAL

UPDATE: SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018. La subiectul al treilea, elevilor de la REAL le-a picat genul liric, având de ales să comenteze o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi. Cei absolvenți de UMAN au primit tot poezie la ultimul subiect, la alegere între Lucian Blaga sau Ion Barbu.

UPDATE: SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018. La subiectul al treilea, elevilor de la REAL le-a picat genul liric, având de ales să comenteze fie o poezie de Mihai Eminescu, fie o operă lirică a lui Tudor Arghezi. Cei absolvenți de UMAN au primit tot poezie la ultimul subiect, la alegere între Lucian Blaga sau Ion Barbu.

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018. Peste 136.000 de candidaţi din toate promoţiile s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat ale cărui probe scrise au început luni şi se vor susţine în 440 de centre din întreaga ţară. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie.

CALENDAR BACALAUREAT 2018:

Probele scrise din prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 au început luni, cu testul de Limba şi literatura română.

Marţi, 26 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă: maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană.

Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 28 iunie.

REGULI BACALAUREAT 2018:

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 - 8,30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Recomandari