Live acum
Prime Time 20:00iUmor

În caz că fetele rămân însărcinate, pruncii sunt vânduți! Copii de opt ani câștigați prin sms-uri și obligați să se prostitueze: trafic de carne vie în Bari (Italia), locul unde Gheorghe Dincă a locuit

Bari (Italia), raiul traficanților. Copii și tinere din România, obligați să se prostitueze

Orașul italian Bari este locul unde există rețele de traficanți de carne vie care exploateză mii de minori din estul Europei. Potrivit informațiilor care circulă în ultima vreme, acesta este locul unde se crede că ar fi locuit o vreme și Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat în cazul dispariției a două tinere.

Până anul trcut pe străzile de la periferia orașului Bari puteau fi găsiți inclusiv copii mai mici de opt ani care își vindeau corpurile pentru câteva zeci de euro fiind victime ale rețelelor de proxeneți.

Însă, țintele predilecte ale grupărilor erau adolescentele care nu cunoșteau limba italiană și nu puteau cere ajutor.

CITEȘTE ȘI: Mesajul lui Alexandru Cumpănașu către toată România: "Dragi români, nu mai am niciun dubiu! Criminalul este parte din rețelele de trafic de minore!!!! Mor cu ei de gât!"

În anul 2009, autoritățile din peninsulă au început să suspecteze activități dubioase Bari. Asta după ce o româncă a reușit să fugă de traficanţii care o sechestraseră. Ea le-a povestit polițiștilor cum a fost luată din România și obligată să se prostitueze de la vârsta de 16 ani.

În anul 2009, șase români au fost arestați în Bari pentru proxenetism cu minori. În 2015, alți cinci, în 2016 încă patru au ajuns în arest, iar în 2018 alți șase au fost ridicați de carabinieri.

În caz că fetele rămâneau însărcinate, copiii erau vânduți!

CITEȘTE ȘI: Chirurg estetician, despre cazul fetelor dispărute la Caracal: „Ştiţi câţi bani “produce” o faţă de calibrul acesta, pe zi?!? 50 000 DE EURO/ZI! Cred cu tărie că sunt în viaţă şi probabil sunt deja scoase din ţară!“

În timpul unei anchete din anul 2018, polițiștii au găsit trei fete din România, toate minore, sechestrate de patru români. Cea mai mică dintre ele era însărcinată în șapte luni și rețeaua avea de gând să-i vândă copilul, cu 28.000 de euro.

„ (Traficanții) aveau obiceiul să le ceară bani femeilor pentru locurile de muncă oferite: 3-400 de euro. Reveneau apoi să le mai ceară bani, un fel de șantaj, iar dacă refuzau, femeile erau bătute chiar și în mijlocul străzii. Bănuiam cu toții că aduc femei din România. Se vorbea”, a declarat pentru Digi24, sub acoperirea anonimatului, o româncă.

Copii câștigați de clienți prin SMS-uri

Recent, în același oraș a fost descoperită una dintre cele mai mari rețele de trafic de persoane din Italia. Nu doar că minorii erau supravegheați și obligați să-și aleagă clienții la marginea orașului, în miezul zilei, ci existau bordeluri în care clienții făceau alegerile.

Acoperiți de afaceri hoteliere, proxeneții făceau licitație prin SMS-uri și cel care dădea mai mulți bani putea intra în camera minorului.

CITEȘTE ȘI: Mesajul cutremurător al Alexandrei Măceșanu: "Vara asta va fi de neuitat". Cu 38 de zile înainte de dispariție, a simțit că ceva se va schimba în lume!

Detaliile din această anchetă au șocat Italia, iar jurnaliștii de la Italia-1, care au făcut investigația, au fost premiați.

Birocrația complicată face ca acești copii și copile să poată oricând redeveni victime ale proxeneților, așa cum au demonstrat jurnaliștii italieni. Autoritățile s-au autosesizat în mai multe rânduri și au ridicat de pe străzi minorii. După câteva luni, însă, nimeni nu mai știa nimic de ei. Nici măcar autoritățile.

Jurnaliștii din Italia au început și ei, în ultimele zile, să privească cu interes spre ancheta de la Caracal și să ceară explicații carabinierilor din Bari, în speranța că cele două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, ar putea fi găsite în viață, transmite corespondentul Digi24 în Italia.

Recomandari