Incredibil, ce momeală foloseau vânătorii pentru a atrage prada

Cadavrul unui cal a fost descoperit zilele trecute în Munții Rodnei, acesta era folosit ca momeală pentru atragerea animalelor sălbatice, cu scopul de a fi vânate.

Cadavrul unui cal folosit ca momeală pentru atragerea animalelor sălbatice a fost descoperit la Fiad-Romuli din Munţii Rodnei, conform declarație date de prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, miercuri, în cadrul şedinţei de Colegiu prefectural.

Motiv pentru care în zonă a fost trimis corpul de control, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere şi ai Direcţiei Sanitare Veterinare, scrie Agerpres.
Un ca caz similar s-a petrecut și în luna septembrie a anului trecut, când autorităţile s-au sesizat după ce, pe raza aceluiaşi fond de vânătoare, un cal a fost schingiuit până a murit, iar apoi cadavrul său a fost folosit pentru momirea sălbăticiunilor, scrie sursa precizată.
În urma controlului, s-a descoperit că cei care administrează fondul de vânătoare împrejmuiseră circa 30 de hectare, unde ţineau captivi mai mulţi mistreţi folosiţi pentru partidele de vânătoare, conform prefectului erau vreo 70 de porci mistreți.
Prefectul a cerut demolarea împrejmuirii şi a sesizat primăria comunei Romuli în legătură cu acest aspect.

Poliția a deschis un dosar penal, iar Garda Forestieră a amendat firma care administrează fondul de vânătoare cu suma de 2.000 de lei, scrie sursa precizată.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri