Antena Căutare

Calendar ortodox. Rugăciunea de mântuire care se rostește numai 27 ianuarie

Calendar ortodox. Pe 27 ianuarie, Biserica pomenește aducerea moaştelor sfântului Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului.

Calendar ortodox. Pe 27 ianuarie, Biserica pomenește aducerea moaştelor Sfântului Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului.

Caledar ortodox, 27 ianuarie. Rugăciunea către el este pentru smerenie și mântuire.

Rugăciunea către Sfântul Ioan Gură de Aur

O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică. Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire. Amin.

Cine a fost Sfântul Ioan Gură de Aur

Potrivit doxologia.ro, Sfântul Ioan a fost contemporan cu oameni influenţi. O glorioasă constelaţie de genii a fost cea care lumina perioada acelor ani în care Sfântul Ioan predica la Constantinopol. Scrierile sale analizează cu limpezime şi convingere probleme morale, sociale, dogmatice şi interpretative, comentează practicile vieţii cotidiene, interpretează cărţile Vechiului şi Noului Testament, elogiază personalitatea multor personaje biblice, a sfinţilor, şi a contemporanilor săi de seamă, se opresc asupra învăţăturilor fundamentale ale Bisericii şi apără învăţătura genuin-creştină de asaltul ereziilor destul de numeroase în acea perioadă.

Ca predicator, Sfântul Ioan Gură de Aur a fost considerat cel dintâi.

sursă: doxologia.ro

Citește și: Un bărbat a citit Biblia de șase ori în șase luni! Ce a pățit după întrece orice imaginație

Citește și: Crezi că cineva ţi-a făcut farmece? Aceasta este cea mai puternică rugăciune împotriva blestemelor

Citește și: Cea mai scurtă și puternică rugăciune din lume! Câteva cuvinte și viața ta se schimbă complet!

Interpretare vise. Visul zilei, 26 ianuarie: BANI. Culoarea e cheia... Ce se întâmpla pe 26 ianuarie în istoria muzicii - Cântărețul Prince de-abia vorbea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x