Antena Căutare

Calitatea aerului din interior și efectele pe care le are asupra sănătății

Calitatea aerului din interior și efectele pe care le are asupra sănătății

Ultimele date statistice prezentate de WHO (World Health Organization) trag un semnal de alarmă și ne determină să acordăm o atenție mai mare calității aerului pe care îl respirăm în interiorul clădirilor.

Se pune problema de o poluare a aerului din interior care poate depăși chiar de 5 ori poluarea aerului din exterior. Și ne întrebăm: oare nu petrecem mai mult timp în interiorul clădirilor? Indiferent că ne aflăm acasă, la birou, la școală... respirăm mai mult aer înăuntru decât afară!

”Pneumonia cauzată de inhalarea particulelor de aer contaminat din interiorul clădirilor este responsabilă de moartea a peste 50% dintre copiii de sub 5 ani care prezintă această afecțiune”.

Printre principalele surse de poluare în interior, în afara aerului ce intră înăuntru de afară, se numără: substanțele provenite din arderea diverselor produse (gaz, cărbune, etc.), agenții biologici (bacterii, fungi, polen, acarieni), compușii volatili sau semi-volatili emiși de materiale de construcție și produse chimice.

La Knauf Insulation ținem cont de sănătatea oamenilor, a comunității, dar suntem preocupați și de mediul înconjurător. Din respect pentru viitorul naturii și sănătatea celor care o populează, continuăm să dezvoltăm produse inovatoare ce oferă o calitate mai bună a aerului atât în interior, cât și în exterior. De aceea, am dezvoltat tehnologia ECOSE®, un liant revoluționar, fără formaldehidă adăugată, pe bază de materii prime uşor regenerabile care înlocuiește produsele chimice pe bază de petrol folosite pe scară largă pentru alte tipuri de produse de izolare. Această tehnologie a rezultat în urma a cinci ani de cercetare intensivă care a avut ca scop identificarea soluției optime pentru a proteja oamenii și mediul înconjurător de substanțe toxice. Produsele cu tehnologia ECOSE® au multiple aplicații în viața urbană. Sunt materiale performante de izolare ce pot fi utilizate atât pentru propria casă, cât și la nivelul unor construcții complexe precum clădirile de birouri.

Care sunt beneficiile tehnologiei ECOSE® implementată în toată gama de soluții de izolare Knauf Insulation?

  • Oferă performanțe excepționale termice, acustice și sunt rezistente la foc
  • Au fost premiate cu certificatul Eurofins
  • Sunt recunoscute la nivel mondial ca materiale cu emisii extrem de scăzute de substanțe toxice
  • Respectă cele mai stricte reglementări privind emisiile de substanțe periculoase
  • Nu sunt adăugați coloranți artificiali
  • Materialele sunt mai ușor de manevrat și au un miros neutru
  • Mediul în care sunt executate lucrările de izolare este mai curat decât atunci când sunt utilizate materiale izolatoare convenționale.

Cum 90% din timp îl petrecem în interiorul clădirilor, nu credeți că a devenit deosebit de important să fim mai responsabili de materialele pe care le alegem, încă din faza de construcție? Este atât de simplu să păstrăm aerul curat în interiorul căminului.

Care sunt criteriile de selectie a unei clinici stomatologice?... Până în anul 2020, România va deveni un paradis al bazelor de tratament SPA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x