Comunicat de presă PRIMER: Al doilea val de Covid-19 va duce la o catastrofă sanitară şi la colapsul economiei

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER): “Al doilea val de Covid-19 va duce la o catastrofă sanitară şi la colapsul economiei în condiţiile în care încă nu există un tratament. Distanţarea individuală şi portul măştii rămân singurele mijloace eficiente pentru a evita un dezastru”.

Această constatare este extrem de îngrijorătoare pentru că la stadiul din prezent de transmitere comunitară şi în absenţa unui tratament sau vaccin lucrurile pot scăpa rapid de sub control. Atât în perioada stării de urgenţă cât şi ulterior, fabricile de medicamente din ţară nu s-au confruntat cu niciun caz de infectare cu SARS-CoV-2 întrucât cei 5000 de angajaţi au respectat fără abateri recomandările autorităţilor. “Am implementat încă de la început şi am menţinut şi în prezent măsurile de distanţare individuală de 1,5 metri, purtare a măştii în toate spațiile publice închise şi igiena mâinilor cu săpun şi dezinfectant. Aceste măsuri au devenit reflex pentru angajaţii noştri şi este clar în acest moment că au prevenit transmiterea virusului în comunităţile noastre”, a continuat oficialul PRIMER.

Experienţa acumulată de cercetători în ultimele 6 luni arată că SARS-CoV-2 este un virus extrem de contagios care suferă mutaţii, se răspândeşte rapid în comunitate şi face ravagii însemnate, 5 oameni din 100 mor, iar alţi 5 rămân cu sechele. În condiţiile în care punerea pe piaţă a unui medicament eficient şi sigur sau a unui vaccin care să prevină boala se va prelungi până spre sfârşitul anului, responsabilitatea individuală este primordială.

Mască, distanţare, spălare, dezinfectare. Sunt măsuri simple care funcţionează pentru prevenirea infectării, sunt accesibile tuturor şi ne dau încredere că putem să ne continuăm viaţa aproape de normalitate şi, la fel de important, că putem contribui la relansarea economiei”, a mai adăugat Damian.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din ţară: AC HELCOR, ANTIBIOTICE, B.BRAUN, BIO-EEL SRL, BIOFARM, FITERMAN PHARMA, GEDEON-RICHTER, INFOMED FLUIDS, LABORMED-ALVOGEN, LAROPHARM, MAGISTRA CC, POLISANO PHARMACEUTICALS, ROPHARMA, SANTA SA, SLAVIA PHARM, TERAPIA-SUN PHARMA, TIS PHARMACEUTICAL, VIM SPECTRUM, ZENTIVA

Parteneri
Shiloh Jolie-Pitt a mers în vacanță cu mama sa. Ce a purtat fiica Angelinei Jolie la sosirea în Veneția
Shiloh Jolie-Pitt a atras privirile tuturor atunci când a mers în vacanță alături de mama sa. În vârstă de doar 15 ani, fiica Angelinei Jolie a purtat o ținută lejeră care să-i permită să se simtă confortabil pe parcursul călătoriei cu avionul. Adolescenta se va afla în perioada următoare alături de mama și frații săi într-o excursie relaxantă în Veneția.
Catine.ro
Ultimele știri