Antena Căutare

Cartelele Prepay nu vor fi cumpărate cu buletinul. CCR a decis că s-ar încălca libertățile omului

Cumpărarea cartelelor prepay pe baza documentului de indentitate este neconstituţională, a decis CCR. Ordonanţa a fost adoptată după cazul Caracal, dar Curtea Constituțională a respins, marți, cu unanimitate de voturi, Ordonanța de Orgență adoptată anul trecut de Guvern.

Cartelele Prepay nu vor fi cumpărate cu buletinul. CCR a decis că s-ar încălca libertățile omului
cartele prepay | economica.net

Guvernul a introdus, atunci, prevederea conform căreia vânzarea cartelelor de telefon prepay să fie posibilă doar cu buletinul, iar actualii posesori de cartele aveau timp până la 1 septembrie 2020 să se identifice.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a depus sesizarea care a reclamat că actul normativ „afectează drepturile, libertăţile şi îndatoririle cetăţeneşti”.

Alocațiile copiilor ar putea dispărea. Orban vrea înlocuirea lor cu vouchere

Conform CCR, unul dintre motivele deciziei a fost că ”Guvernul nu a motivat în cuprinsul actului normativ criticat situația extraordinară a cărei reglementare nu putea fi amânată și nici urgența reglementării, limitându-se la a justifica oportunitatea și necesitatea reglementărilor, aspecte care nu se circumscriu criteriilor de constituționalitate prevăzute de art.115 alin.(4) din Constituție, așa cum acestea au fost dezvoltate în jurisprudența constantă a Curții Constituționale”. ”

Curtea a constatat că principala modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2000 adusă prin actul supus controlului de constituționalitate, respectiv cea referitoare la achiziționarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile pentru care plata se face în avans, a fost amânată de două ori, mai întâi până la 31 decembrie 2019, apoi până la 31 martie 2020, în condițiile în care Ordonanța de urgență a Guvernului nr.62/2019 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, în data de 3 septembrie 2019, fapt care dovedește inexistența urgenței reglementării”, se mai arată în comunicatul CCR.

Își ia bărbatul la bătaie și a ajuns celebră din cauza scandalurilor pe care le provoacă la beție... Impresionant! Timp de 71 de ani au fost nedespărțiți. Cuplul care a demonstrat că sintagma, "nu pot trăi fără tine&...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x