Antena Căutare

Ce grozăvie a pescuit un ieşean cu crâsnicul în Jijia. A primit 10 luni de închisoare!

Nefiind prins cu o undiţă, ci cu alt tip de unealtă definită explicit în legislaţia penală, acesta acuzat este de „pescuit comercial“

Un bărbat de 42 de ani din Iaşi a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu amânarea pedepsei şi după ce a a fost găsit vinovat de infracţiuni de braconaj pisicol. Acesta va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii.

Sentinţa nu este definitivă şi procesul său s-a reluat, recent, la Curtea de Apel Iaşi.

“Inculpatul Arbore Vasile, la data de 16.06.2017, orele 22, pe malul stâng al râului Jijia, la o distanţă de circa 400 metri în amonte de podul ce traversează râul Jijia pe raza localităţii Oprişeni, folosea o unealtă de tip crâsnic, prin coborârea şi ridicarea sa din apă, la intervale de 3-5 minute, cu scopul de a prinde astfel peşte“.

Infracţiunea pentru care acesta a fost condamnat se numeşte “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial“, iar cazurile în care braconieri sunt traşi la răspundere penală pentru aceasta sunt de-a dreptul rare.

Ziua Mondială a Pescuitului 2019

În 1984, la Conferinţa Internaţională pentru Reglementare şi Dezvoltare a Pescuitului găzduită la Roma, a fost lansată inițiativa acestei sărbători. Sărbătoarea pescuitului e văzută ca fiind prilejul ideal pentru a dezbate pescuitul responsabil. Încă din vremuri străvechi, peștele și alte vietăți marine constituie hrană sănătoasă pentru om.

Cu timpul, pescuitul a devenit o industrie de care economiile multor ţări depind. Din nefericire, fiind vânate excesiv, unele specii marine au ajuns pe cale de dispariţie. Astăzi, există multe locuri, atât la noi în țară, cât și în afara granițelor unde pescuitul este practicat drept hobby de bărbați, dar și de femei.

Citeşte şi: Ziua Mondială a Pescuitului: Bălți unde poți pescui, în 2019, în București și în țară

Citeşte şi: De ce te-ai apuca de pescuit

Citeşte şi: Ce se întâmplă dacă ai primit vouchere de vacanță, dar nu le-ai folosit. Mii de oameni riscă să scoată bani din buzunare de urgență

Halloween 2019: adevărata poveste de Halloween și originea sărbătorii... I-au șocat pe toți în ziua nunți lor! Ce surpriză au pregătit mirii pentru bufetul de la nuntă - FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x