Antena Căutare

Ce s-a ales de hackerul 'Guccifer', geniul din România pentru care orice cod de securitate era o „nimica toată”...

Marcel Lehel Lazăr, hackerul român supranumit 'Guccifer' care a contribuit la aflarea faptului că Hillary Clinton a folosit un server privat de e-mail în timp ce era secretar de stat, a fost adus din SUA și încarcerat, marți, la Penitenciarul Rahova.

Marcel Lehel Lazăr, hackerul român supranumit 'Guccifer' care a contribuit la aflarea faptului că Hillary Clinton a folosit un server privat de e-mail în timp ce era secretar de stat, a fost adus din SUA și încarcerat, marți, la Penitenciarul Rahova.

Oficiali din ANP au confirmat că hackerul a fost adus la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină.

În luna septembrie 2016, hackerul a fost condamnat la 52 de luni de închisoare de către un tribunal federal din orașul Alexandria, statul american Virginia. 'Guccifer', pe numele său real Marcel Lehel Lazăr (44 de ani), a pledat vinovat la acuzațiile de furt de identitate cu circumstanțe agravante și acces neautorizat la computere, după ce a fost extrădat din România în SUA.

Lazăr a declarat în diverse interviuri că a spart serverul privat al fostului secretar de stat american Hillary Clinton de la locuința acesteia din Chappaqua, New York, însă oficiali ai serviciilor de securitate națională au respins afirmațiile acestuia pe care le-au calificat drept nefondate.

Rolul potențial al lui Marcel Lazăr Lehel în ancheta privind spargerea contului de e-mail al lui Hillary Clinton a fost evocat prima dată în luna aprilie de Fox News. Contul de e-mail al fostului secretar de stat conținea circa 2.200 de e-mail-uri cu informații clasificate și alte 22 de nivel Top Secret. Lazăr este bănuit că a spart circa 100 de conturi de e-mail în perioada 2012-2014. Printre persoanele vizate se numără fostul secretar de stat american Colin Powell, o rudă a fostului președinte american George W. Bush și Sidney Blumenthal, un apropiat al lui Hillary Clinton.

În România, Marcel Lazăr Lehel a primit, în 2014, o condamnare de 7 ani închisoare, el fiind acuzat că a accesat în mod repetat și fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidențiale aflate în poșta electronică. Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de "Guccifer" se află fostul director al SRI, George Maior, și europarlamentarul PSD Corina Crețu.

Varză cu costiță afumată... 2017 BMW Seria 5 (G30) a fost prezentat oficial...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x