Antena Căutare

Cum alegi covorul potrivit pentru locuinţa ta?

Modificarile aduse locuinţei pot schimba complet atmosfera din casă. De la culoarea pereţilor la remobilarea încăperilor, alegerea covorului potrivit poate aduce un plus de confort în orice locuinţă, dar selecţia corectă implică multe detalii importante pe care e recomandat să le iei în calcul.

Modificarile aduse locuinţei pot schimba complet atmosfera din casă. De la culoarea pereţilor la remobilarea încăperilor, alegerea covorului potrivit poate aduce un plus de confort în orice locuinţă, dar selecţia corectă implică multe detalii importante pe care e recomandat să le iei în calcul.

Un covor aduce o pată de culoare în încăperea stabilită, dă o notă de confort şi eleganţă, poate crea un contrast sau chiar poate da personalitate camerei tale. Pentru a nu risca să alegi un covor cu masuri, materiale sau culori care nu se potrivesc cu mobilierul sau decorul casei, trebuie să ai în vedere impactul covorului pe care vrei să-l alegi, pentru că el are putea de a schimba radical atmosfera din locuinţa ta şi de ce nu, să o înveselească.

Dimensiunea corectă a covorului

În funcţie de mărimea camerei, trebuie să ai în vedere faptul că dacă alegi un covor mult prea prea mare, există riscul de a face camera să pară mai mică, din punct de vedere vizual. Pe de altă parte, un covor de dimensiuni mai mici îşi pierde din farmec dacă este amplasat într-o cameră destul de spaţioasă. Înainte de achiziţionarea unui nou covor pentru casa ta, ţine cont de mărimea camerei în care alegi să-l pui, astfel în cât să nu împiedice deschidea sau închiderea uşii.

Vezi AICI sute de COVOARE, toate REDUSE!

Covorul potrivit pentru sufragerie

Pentru a nu distorsiona imaginea de ansamblu a camerei, ţine cont de lungimea canapelei şi a mobilierului, astfel încât sa nu se aglomereze mobila într-un singur punct. De altfel, nu aşeza dulapurile sau alte piese de mobilier deasupra covorului.

Covorul care îţi schimbă bucătăria

În foarte multe cazuri, covorul din bucătărie este poziţionat sub masă. Aşadar covorului din bucătărie ar trebui să fie mai mare decât masa, pentru a nu crea disconfort atunci când muţi scaunele. Materialele naturale sun printre cele mai cautate, nu doar pentru aspectul vizual ci şi pentru faptul că sunt uşor de întreţinut.

Covorul din dormitor

Când te dai jos din pat dimineaţa, poţi să te bucuri de un confort ridicat dacă ai la dispoziţie un covor moale şi pufos. Poţi alege un covor pe care poţi să îl aşezi fie sub pat, în aşa fel încât să acopere ambele părţi ale patului sau poţi opta pentru două covoare pe părţile laterale ale patului.

Covorul de la intrare şi covorul de pe hol

Pentru covorul de pe hol cea mai bună şi recomandată variantă este traversa. Fie că este din fibre sau polipropilena, traversele sunt uşor de cuăţat şi resping murdaria. Aspect de luat în considerare pentru intrarea în casă.

Culoarea covorului

Culoarea covorului este foarte importantă, dacă este aleasă corespunzător poate avea un impact asupra stării de spirit şi dacă este în contrast cu restul camerei, covorul devine instant punctul central. Pentru un atmosfera echilibrată, poţi alege o culoarea în acelaşi ton cu restul spaţiului. Culorile reci transmit o atmosferă de pace, pe când un covor care prezintă culori calde oferă efervescenţă şi dinamism camerei. Covoarele colorate cu modele pretintă eleganţă şi rafinament, pe când un covor într-o singură culoare oferă o notă modernă.

Vezi AICI sute de COVOARE, toate REDUSE!

Polițiștii, jandarmii și preoții vor împărți Sfânta Lumină în seara de Înviere. Marcel Vela a anunțat cum vor primi rom...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x