Antena Căutare

Cum îţi repari maşina atunci când ai un buget limitat?

De cele mai multe ori, un accident rutier sau o defecţiune la maşină provoacă cheltuieli neprevăzute.

Cum îţi repari maşina atunci când ai un buget limitat?
Cum îţi repari maşina atunci când ai un buget limitat? | pexels.com

De cele mai multe ori, un accident rutier sau o defecţiune la maşină provoacă cheltuieli neprevăzute. Nevoia de maşină te obligă să o repari în cât mai scurt timp, mai ales dacă o foloseşti zilnic pentru treburi casnice, serviciu sau afacerea proprie. Alegerea locului de unde cumperi piesele şi a serviciilor de înlocuire te poate ajuta să economiseşti bani dacă ţii cont de câteva sfaturi.

De unde cumperi piesele noi

Când îţi repari maşina din propriul buzunar, fiecare cheltuială contează. În funcţie de zona în care locuieşti, ai de ales din diverse surse de comercializare a pieselor auto. Magazinele cu sediu de desfacere au preţuri în funcţie de zona în care sunt localizate. Depozitele de piese sunt de cele mai multe ori în afara oraşelor, însă au preţuri competitive. Mediul online poate fi o sursă demnă de luat în seamă, în special datorită costurilor scăzute la piese auto second hand sau noi. În cazul acesta trebuie să ţii cont de cheltuielile de transport şi de durata expediţiei. Cel mai bine este să cunoşti măcar piaţa din oraşul tău. Sunt anumite magazine renumite pentru preţurile mici, nu doar din rândul numelor mari de distribuitori, ci şi dintre afacerile locale. Este în interesul şi avantajul tău să sondezi bine piaţa înainte de a cumpăra.

Scuteşte manopera pentru reparaţii uşoare

În funcţie de îndemânarea fiecăruia, o reparaţie uşoară poate fi înlocuirea unui filtru de aer, care necesită doar desfacerea unor clame, sau un schimb de plăcuţe de frână. Nu trebuie să fii neapărat specialist în domeniu pentru a înlocui un bec, acumulatorul maşinii sau lamelele ştergătoarelor. Acestea sunt operaţiuni uşoare, a căror înlocuire nu trebuie să te coste nimic. Costul oricărei reparaţii auto se împarte în două: achiziţia pieselor şi manopera. Dacă reuşeşti să le schimbi în regim Do-It-Yourself, economia va fi pe măsură. În apropierea sezonului rece, când cozile la vulcanizare îţi pot răpi o zi întreagă de serviciu, dacă ai ambele seturi de anvelope montate pe jante, poţi scuti cheltuielile de manoperă înlocuindu-le în parcare sau în propriul garaj. Este adevărat că te solicită fizic şi îţi răpeşte din timp, însă per total merită. Adunând aceste sume, vei ajunge să pui deoparte echivalentul unei anvelope pe an salvând costurile pe care le plăteai pentru acest serviciu.

Caută în parcurile de dezmembrări

O maşină poate ajunge în parcul de dezmembrări din diverse motive. De cele mai multe ori, proprietarii au renunţat să le mai repare sau au încasat poliţa de daună totală din partea companiilor de asigurări. În general, dacă ai o maşină din modelele comune pentru ţara noastră, este imposibil să nu găseşti câteva „donatoare” în parcurile auto. Dacă maşina respectivă a ajuns acolo dintr-un motiv care nu are legătură cu reparaţia ta, poţi găsi chiar piese originale de bună calitate la preţuri mult sub magazin. Acest tip de achiziţie are marele avantaj al garanţiei că piesa se va potrivi, dacă provine de pe acelaşi tip de maşină cu motorizare similară.

Găseşte un mecanic de încredere

Atunci când cumperi o maşină la mâna a doua sau ai un model nou care a ieşit din garanţie, toate cheltuielile de întreţinere şi reparaţii le vei face din propriul buzunar. În acest caz, serviciile dealerilor autorizaţi sau reprezentanţelor auto nu se mai justifică. Este momentul să cauţi un mecanic bun. Pentru a-l găsi, cel mai bine este să apelezi la recomandările cunoştinţelor sau prietenilor care conduc acelaşi tip de maşină. Internetul poate fi o soluţie, dacă urmăreşti forumurile dedicate vehiculului pe care îl conduci şi alegi din părerile utilizatorilor mulţumiţi.

Se întâmplă foarte rar ca o defecţiune a maşinii să nu te surprindă din punct de vedere economic. În general, acestea sunt cheltuieli neprevăzute, pe care trebuie să le gestionezi eficient pentru a nu-ţi da peste cap bugetul. Dacă alegi inteligent de unde să cumperi piesele şi reduci costurile cu manopera, ai toate şansele să nu ieşi foarte şifonat din acest impas.

Sursă foto: pexels.com

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x