Antena Căutare

Încă o taxă nouă! Toți românii vor fi obligați să o plătească! Pentru ce vom da bani în 2019

O nouă taxă le va fi impusă românilor începând din anul 2019, după ce Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență în acest sens.

O nouă taxă le va fi impusă românilor începând din anul 2019, după ce Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență în acest sens.

Totuși, acești bani se vor putea recupera.

Autorităţile publice locale au obligaţia ca, începând cu 1 ianuarie 2019, să aplice sistemul „plăteşte pentru cât arunci”, iar în acest sens vor trebui să asigure recipiente separate pentru fracţia uscată, respectiv cea umedă, potrivit unei OUG adoptate, marţi, în şedinţa de Guvern.

Totodată, autoritățile vor trebui să colaboreze mai bine cu producătorii de produse ambalate şi cu Organizatiile de Transfer de Responsabilitate (OTR), care vor acoperi costurile pentru colectarea, tratarea şi valorificarea deşeurilor de ambalaje de la populaţie.

În felul acesta, cetăţenii vor avea posibilitatea să plătească doar pentru deşeurile menajere – acea fracţie umedă – care ajunge să fie eliminată la depozitul de deşeuri.

În plus, începând cu 31 martie 2019, se va aplica o garanţie pentru ambalajele reutilizabile, în valoare de 0,5 lei/buc. Începând cu 31 martie 2022, această garanţie se va aplica şi ambalajelor nereutilizabile cu volume cuprinse între 0,1 şi 3 litri, destinate anumitor tipuri de băuturi.

Pe lângă preţul produsului pe care-l cumpărăm, vom plăti şi un preţ pe ambalajul respectivului produs în valoare de 2 lei, potrivit unui proiect normativ pus în dezbatere la acest moment de Ministerul Mediului.

Cu toate acestea, vom putea recupera aceşti 2 lei pe ambalaj, dacă ducem ambalajul înapoi la magazin. Practic, vom achita o garanţie de reciclare a ambalajelor.

Este oficial! Fiecare copil va primi începând cu 1 ianuarie 2019 o sumă mare de bani de la stat. Există o singură condiț... Vești bune pentru acești români! Primăria Capitalei oferă bani cuplurilor defavorizate. Este vorba despre 18 milioane de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x