Antena Căutare

50 de lei - valoarea cosului de cumparaturi

Romanii nu mai merg cu multi bani la cumparaturi din cauza crizei si a cresterii TVA de la 19 la 25%. "Oamenii au la ei 50 de lei, din care trebuie sa traiasca. Trebuie sa-si optimizeze cheltuielile si cauta produsele mai ieftine”, a declarat Patrick Espasa, directorul general al Auchan Romania. Acesta a mai precizat ca din acesti bani oamenii cumpara chiar si 20 de articole, pretul mediu de vanzare in magazine fiind de 4 lei.

Cele mai vandute produse sunt cele mai ieftine si din acest motiv compania a dezvoltat 2.600 de articole sub marca proprie, produse care au preturi chiar si cu 30% sub celelalte, a explicat Tiberiu Danetiu, directorul de marketing al Auchan.

Acesta a mai explicat ca peste 70% din vanzari sunt realizate de produsele alimentare, iar restul de cele non-alimentare.

Cu toate astea, retailerul francez a realizat rezultate financiare foarte bune in Romania ceea ce justifica extinderea retelei cu acest an cu inca trei magazine, la Constanta, Craiova si Iasi.

Criza a fost o oportunitate pentru atragerea de noi clienti aflati in cautare de preturi mici.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Guvernul a aprobat normele de aplicare a programului Kogalniceanu pentru IMM-uri... OTP Bank: «Nu cumparam RBS Bank Romania. Cer prea mult!»...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x