Antena Căutare

Actiunile Apple scad. Ingrijorari printre investitori

Actiunile Apple au scazut cu 4% in aceasta luna iar in primele sase luni au avut cea mai slaba evolutie din ultimii trei ani, in conditiile in care investitorii asteapta lansarea unor noi produse si sunt ingrijorati de concurenta Google, care ar putea duce la incetinirea dezvoltarii companiei.

Investitorii, ingrijorati deja de problemele de sanatate ale directorului general Steve Jobs, aflat in concediu medical, sunt preocupati de evolutia actiunilor ca urmare a cresterii Google pe piata smartphone.

Investitorii asteapta noi produse care sa sustina cotatia actiunilor Apple chiar daca profitul companiei a crescut cu peste 75% in ultimele doua trimestre. De altfel, iPhone 5 este asteptat sa fie prezentat in luna septembrie.

"Au un succes atat de mare in activitatile desfasurate incat au nevoie de ceva urias pentru ca actiunile sa creasca puternic", a declarat Michael Yoshikami, analist sef pentru investitii la compania YCMNet Advisors, care administreaza active de un miliard de dolari in Walnut Creek, California.

El a aratat ca investitorii au nevoie sa stie care va fi "viitoarea mina de aur".

"Steve Jobs este unic. Nimeni nu il poate inlocui", a declarat Walter Price, director general la RCM Capital Management, care la 31 martie detinea 2,96 milioane de actiuni Apple.

Valoarea de piata a companiei era la sfarsitul anului trecut de aproape patru ori mai mare comparativ cu nivelul din 8 ianuarie 2007, cand Steve Jobs a lansat iPhone.

Intre investitorii mari care si-au redus participatiile la Apple in acest an se afla Goldman Sachs, Janus Capital Group si Wellington Management.

sursa: Jurnalul National

foto: acufinancial.com

Scrisoare de intentie catre FMI: 7.000 de angajati din sectorul de stat vor fi disponibilizati... BNR vrea garantii mai mari la credite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x