Antena Căutare

Actiunile UniCredit si Intesa Sanpaolo, suspendate pe bursa

Actiunile bancilor italiene UniCredit si Intesa Sanpaolo s-au prabusit si au fost suspendate pentru scurt timp de la bursa. Evenimentul a avut loc dupa ce agentia de rating Moody's a pus sub supraveghere, pentru o posibila retrogradare, ratingurile mai multor banci din Italia, transmite Bloomberg.

Cotatia UniCredit, cea mai mare banca din Italia, a inregistrat cea mai mare scadere, de pana la 8,9%, pana la ora 12:48, respectiv ora 13:48 ora Romaniei. Intesa Sanpaolo, a doua mare banca din Italia dupa active, s-a prabusit cu pana la 7,2%. Ambele cotatii au fost suspendate pentu scurt timp.

Moody's a avertizat ca ar putea retrograda 13 banci din Italia, inclusiv Intesa Sanpaolo, intrucat aceastea ar deveni vulnerabile in cazul unei revizuiri in scadere a ratingului guvernului italian.

Agentia de evaluare financiara a afirmat, saptamana trecuta, ca ratingul de tara al Italiei ar putea fi inrautatit din cauza incetinirii cresterii economice si a posibilitatii majorarii costurilor de finantare in contextul crizei datoriilor suverane.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent in Romania prin Intesa Sanpaolo Bank, in timp ce UniCredit controleaza UniCredit Tiriac Bank.

Sursa: Jurnalul National

„Har-Cov“: cel mai mare somaj, cele mai mici salarii, cea mai slaba activitate economica... Instanta a respins cererea RCS – RDS de insolventa a Antenei TV Group...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x