Antena Căutare

Al doilea smen cu Petromidia

KazMunaiGaz stia de la achizitia din 2007 a Rompetrol ca are posibilitatea de a rascumpara doar o parte din obligatiunile de 2,4 miliarde de lei, scadente la 30 septembrie 2010, a anuntat directorul financiar al companiei, Dmitry Grigoriev, intr-o conferinta de presa.

"Am cumparat Rompetrol in 2007 si am ajuns la concluzia ca vom actiona inspre binele companiei. Nu ne-am schimbat viziunea de la achizitie pana acum", a declarat Grigoriev in privinta obligatiunilor.

Intrebat daca grupul a comunicat Executivului faptul ca nu va rascumpara toate obligatiunile scadente in perioada cand se concepea bugetul de stat pe acest an, oficialul a anuntat ca a spus acest fapt Guvernului inca de anul trecut, dar ca discutiile oficiale au inceput in februarie.

Pana acum, compania a platit 71 de milioane de dolari la inceputul lunii august si va plati 24 de milioane de dolari dobanda pe acest an. Aceasta suma va permite grupului Rompetrol sa detina in continuare majoritatea la Rompetrol Rafinare, compania al carei principal activ e rafinaria Petromidia.

Rompetrol sustine ca are dreptul sa transforme restul de obligatiuni in actiuni ale statului la Rompetrol Rafinare. Potrivit avocatului Stefan Damian, de la casa Tuca, Zbarcea & Asociatii, care asista Rompetrol, dupa conversia obligatiunilor neplatite, statul roman va ajunge la o participatie de peste 40%. "Nu facem nimic ilegal, ne exercitam anumite drepturi pe baza unei conventii", a mai declarat ieri Damian.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages

Cum arde CFR banii publici... Deficitul bugetar a urcat la 3,9% din PIB...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x