Antena Căutare

Alesii au cheltuit doua milioane de lei pentru intretinerea masinilor in 2010

2010 este anul austeritatii, dar si al cheltuielilor uriase pentru parlamentari.



In limuzine circula doar deputatii cu functii in conducerea Camerei. Toti ceilati au primit, la inceputul mandatului, pentru biroul lor parlamentar, cate un Logan. Acelasi tip de automobile il au la dispozitie comisiile si grupurile parlamentare. In total, cateva sute de Dacii Logan. Deplasarile in teritoriu, in circumscriptiile pe care deputatii le reprezinta in Parlament, se fac doar cu aceste automobile. Aproape 2 milioane de lei au costat toate aceste drumuri, potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice. Asta insemana service, benzina sau asigurarile platite pentru toate aceste masini.

Camera Deputatilor a organizat licitatii pentru a gasi firmele care percep cele mai mici preturi pentru reparatii si revizii. Intretinerea limuzinelor Mercedes se ridica in acest an la peste 260.000 de lei. Mult mai ieftine sunt revizia si reparatiile pentru Volkswagen si Audi - 21.000 de lei, in timp ce intretinerea masinilor Opel Vectra inseamna aprope 17.000 de lei, iar a celor Mitsubishi peste 8.300 de lei. Un total ce depaseste 308.000 de lei.

Pentru combustibil s-au alocat aproape 1,4 milioane de lei, asigurarile auto se ridica in acest an la peste 300.000 de lei, iar alti 36.000 de lei s-au dat pentru intretinerea microbuzelor si utilitarelor de la Camera Deputatilor. Camera mai are in dotare si cateva masini Nubira, care au avut nevoie de piese de schimb - in valoare totala de aproximativ 30.000 de lei.

Daimler: scandal de 500 milioane €... Fondul Solidaritatea a strans 750.000 lei in luna iulie. Vezi cat au donat alesii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x